De filmkeuze van Bram de Wolff bij Cinema Middelburg: Ik wil graag honderd worden!


MIDDELBURG – Bram de Wolff geeft dinsdag 18 december om 20.00 uur in Cinema Middelburg een korte inleiding bij de film Ik wil graag honderd worden (2012) van regisseur Paul Hegeman.

Een jaar lang volgde filmmaker Paul Hegeman met zijn camera Ton Koopman in al zijn activiteiten in zowel binnen- als buitenland, van Bussum tot Madrid. In Nederland is Koopman relatief onbekend. In het buitenland is de uitzonderlijke musicus wereldberoemd. Ton Koopman is een zeldzaam gedreven en veelzijdig man die elke minuut van de dag benut. Hij is niet alleen de dirigent en leider van zijn eigen Amsterdam Baroque Orchestra & Choir en gastdirigent van toporkesten overal ter wereld, maar speelt ook solo, als organist en klavecinist. Daarnaast doceert hij zowel aan de Universiteit van Leiden als aan het Haagse Conservatorium en verzorgt hij overal ter wereld lezingen. Hij wordt bij dat alles veelvuldig gesteund door zijn vrouw Tini Mathot, zonder wier aardse steun de zwevende idealist al lang in de wolken verdwenen zou zijn.

Bram de Wolf studeerde orgel en schoolmuziek aan het toenmalige Brabants Conservatorium in Tilburg. Hij is de vaste bespeler van het historische Duyschot / Müller-orgel (1707-1754) van de Lutherse Kerk aan de Zuidsingel te Middelburg. Tevens is hij werkzaam als docent Kunst-Muziek aan CSW-Van de Perre.

“Het spelen van muziek uit vroeger tijd brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. We mogen muziek, gecomponeerd door anderen, uitvoeren en interpreteren, maar we moeten ons in hun klanksfeer en hun ideeën inleven. Het bestuderen van historische bronnen en instrumenten is daarbij nog steeds een grote noodzaak. Ton Koopman heeft via zijn ontelbare masterclasses, publicaties, concerten én opnames vele musici in binnen- en buitenland geïnspireerd en aangespoord op zoek te gaan en te blijven”.

Bram prijst zich gelukkig tot deze groep te mogen behoren en vertelt op welke manier Ton Koopman nog steeds bijdraagt aan zijn persoonlijke ontwikkeling als musicus.

Lees ook:Klassiek duo bij SVRZ!
Lees ook:Student Guimar!
Lees ook:ZeeuwseCultuur….(11): De markt, Zeeland!
Lees ook:Duo Spijker – Yedigaryan bij SVRZ!
Lees ook:Duo Mozaïek in de NH kerk Schore

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>