Documentaire Alphabet bij Cinema Middelburg!

MIDDELBURG – Cinema Middelburg vertoont de documentaire Alphabet (2013) van regisseur Erwin Wagenhöfer, op vrijdag 7 november om 15.00 uur en op dinsdag 11 november om 20.00 uur.

Een ode aan de menselijke verbeelding in de vorm van een aanklacht tegen hiërarchisch, op competitie en kwantificeerbare resultaten gericht onderwijs. Deze documentaire neemt de stelling van onderwijsexpert Sir Ken Robinson als uitgangspunt: we beschikken over de buitengewone kracht van de verbeelding, maar dit talent vernietigen we systematisch in onze kinderen. Na films over voedsel (We Feed the World, 2005) en geld (Let’s Make Money, 2008) stelt regisseur Erwin Wagenhofer zich in Alphabet de vraag hoe we in de huidige crisissen terecht zijn gekomen. Is de opzet en kwaliteit van ons onderwijs een deel van het probleem?

Duur: 107 minuten

Lees ook:Documentaire bij Cinema Middelburg: Shadow World !
Lees ook:Muziek documentaire bij Cinema Middelburg: Nelsons No. 5
Lees ook:Cinema Middelburg presenteert Once Upon a Forest!
Lees ook:Documentaire Cinema Middelburg: Erbarme Dich: Matthäus Passion Stories!
Lees ook:Sketches of Siberia bij Cinema Middelburg!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>