Cinema Middelburg: Fassbinder klassieker Despair!

Fassbinder Despair

MIDDELBURG – Cinema Middelburg presenteert een eenmalige vertoning van de klassieker Despair (1978) van regisseur Rainer Werner Fassbinder op zondag 4 januari om 15.00 uur.

Fassbinder’s 31ste – en eerste Engelstalige – film is een verontrustende en superbe surrealistische film-noir. De verbeelding van Vladimir Nabokov’s roman uit 1936 over een fabriekseigenaar die langzaamaan gek wordt.

Dirk Bogarde (1921-1999) domineert het scherm op onnavolgbare wijze en levert een complexe en tegelijkertijd onderkoelde performance af. Hij beweerde achteraf dat Despair niet alleen een belangrijke stap in zijn carrière was maar dat hij in de film zijn beste acteerprestatie ooit leverde. Despair was zijn laatste grote filmrol.

1930. Hermann Hermann is een uit Rusland gevluchte chocoladefabrikant van joodse komaf. Hij woont met zijn vrouw in Berlijn. Hermann zit middenin een midlife crisis en lijdt aan een soort paranoïde schizofrenie. Hij komt steeds zichzelf tegen, ziet zich door zichzelf geobserveerd en raakt op de rand van een geestelijke crisis. Zijn kindvrouwtje Lydia heeft een buitenechtelijke relatie met haar ‘neef’, zijn bedrijf is bijna failliet en de Nationaal Socialisten zijn in opmars. Als hij zijn dubbelganger ontmoet, ontstaat het idee om zich radicaal van zijn nachtmerries te ontdoen. Hij plant zijn ‘reis naar het licht’.

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld, 119’

http://youtu.be/zFx8uptm37w

Lees ook:Avond van de Franse Film Cinema Middelburg: à Coeur Ouvert!
Lees ook:Cinema Middelburg: Avond van de Franse Film – Un Amour de Jeunesse!
Lees ook:Cinema Middelburg: klassieker The Kid!
Lees ook:Cinema Middelburg met Nehalennia op reis: The Garden!
Lees ook:Avond van de Franse Film bij Cinema Middelburg: Le dernier coup de marteau!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>