Muggenplaag Goese Meer!

GOES – Voor het eerst in 20 jaar is er een muggenplaag in een gedeelte van het Goese Meer in Goes. Een gemeentewoordvoerder: “Dat vinden we natuurlijk erg vervelend voor de mensen die hier wonen. We zijn met de bewoners in gesprek en zoeken samen naar een oplossing om deze plaag voor volgende jaren te verminderen. Dit voorjaar kunnen we helaas niets meer doen tegen de plaag, gelukkig zijn de muggen binnen een kleine maand vanzelf verdwenen.

We zijn samen met een deskundige van het Waterschap gaan kijken in het Goese Meer en er is inmiddels een gesprek geweest met wethouder Loes Meeuwisse. Het blijkt om de ‘dansmug’ te gaan, een mug die gelukkig niet steekt. De mug legt zijn eitjes in brak en zout water, in dit geval in het Goese Meer. Na de paring gaan ze dood, daarom duurt de overlast naar verwachting nog maar een aantal weken.

De kans bestaat dat het volgend voorjaar 2016 de eitjes opnieuw uitkomen en de dansmug zich opnieuw zal nestelen in de bomen en struiken direct aan het water. We overwegen nu om volgend jaar in het voorjaar op een aantal plaatsen te spuiten met een ecologisch verantwoord middel bij de bewoners welke overlast ervaren. Zo kunnen we wellicht voorkomen dat de muggen hun eitjes opnieuw leggen in het water. De mogelijkheden voor bestrijding zijn we nu aan het uitzoeken.

De bewoners van de Goese Meer worden op de hoogte gehouden.”

Lees ook:Zeekatten doen het weer in de Oosterschelde
Lees ook:Bloemen op bolwerken voor 800 jaar Middelburg!
Lees ook:Oesters storen zwemmers Havenkanaal!
Lees ook:Oesters verpesten zwemplezier!
Lees ook:Asielzoekerscentrum Goes gaat dicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>