Zeeuwen drinken geen Maaswater meer!

waterkraan

MIDDELBURG – Evides zuivert drinkwater uit onder meer oppervlaktewater uit de Maas ter hoogte van de Biesbosch. De inname van het Maaswater is tijdelijk gestaakt in verband met een lozing in de Maas. Dat betekent dat de Zeeuwen ook geen Maaswater meer drinken.

Een woordvoerder: “De spaarbekkens in de Brabantse Biesbosch maken het voor Evides mogelijk om selectief water in te nemen vanuit de Maas. We hebben voldoende voorraad om al onze klanten een aantal weken van drinkwater te blijven voorzien, ook al is de inname tijdelijk gesloten. Op dit moment voldoet de kwaliteit van het Maaswater niet aan de kwaliteitseisen in verband met een lozing in Limburg op de Ur die uitkomt op de Maas en daarom hebben wij op 27 juli besloten de inname tijdelijk te staken.

Op dit moment controleren wij de kwaliteit van het Maaswater dagelijks. Dit gebeurt op verschillende plaatsen; dichtbij ons innamepunt maar ook verder stroomopwaarts en in samenwerking met andere partners betrokken bij de lozing op de Ur. Zodra het Maaswater weer voldoet aan de kwaliteitseisen starten wij de inname van oppervlaktewater.”
Bron: Evides.

Lees ook:Voortaan rekening Evides
Lees ook:Bruin drinkwater in Midden-Zeeland!
Lees ook:Terug van vakantie? Dan 1 minuut kraan doorspoelen!
Lees ook:Goede pasfoto is belangrijk
Lees ook:Geen drinkwater Clinge

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>