Spoedeisendehulp ADRZ krijgt een kwaliteitskeurmerk voor kindgerichte zorg!

adrz

GOES – Als eerste ziekenhuis in Nederland krijgt het Admiraal de Ruyterziekenhuis (ADRZ) een SEH-Smiley toegekend. Er zijn al veel ziekenhuizen die Smiley’s hebben voor hun kinderafdeling, dagbehandeling en/of de kraamafdeling. Ieder ziekenhuis met Smileys voldoet aan de standaard voor kindgerichte zorg. De Smiley voor Spoedeisendehulp afdelingen is nieuw en in Nederland uniek!  De Stichting Kind & Ziekenhuis, Kind & Zorg en de voorevaluatie hebben de basis gevormd voor de bronzen SEH-Smiley. De kinderafdeling van het SEH is al in het bezit van een Smiley, wat ook een vereiste is om voor een SEH-Smiley te krijgen.

Tijdens een visitatie worden een 4-tal hoofdthema’s, 11 sub thema’s en 30 criteria getoetst en aan de hand van de uitkomsten van de Ervarings- en Medewerkersmonitor en de zogenaamde Thermometervragenlijsten heeft dit geleid tot de bronzen SEH-Smiley. Begin jaren ’80 ontwikkelde Kind & Ziekenhuis de informatiegids voor ouders, een papieren voorloper op de Smiley. Ongeveer 15 jaar geleden ontwikkelde K&Z de ‘oude’ Smiley voor de dagbehandeling en de kinderafdelingen in ziekenhuizen om een nieuwe impuls te geven aan de ontwikkeling van kindgerichte zorg. Later kwam daar de Smiley voor de kraamafdeling bij. Doel van de Smiley was en is kindgerichte zorg in ziekenhuizen te stimuleren en anderzijds ouders en kinderen daarover te informeren.

Kind & Ziekenhuis heeft nu nieuwe Smileys ontwikkeld. Met nieuwe, aanvullende criteria voor kindgerichte zorg. De keuze ligt op verschillende niveaus van kindgerichte zorg op de Kinderafdeling, de Kinderdagbehandeling en de Spoedeisende hulp afdeling.

 

Lees ook:Bronzen Smiley voor kinderafdeling ADRZ!
Lees ook:Patiëntjes van ADRZ krijgen een kikabeer!
Lees ook:ADRZ krijg Spataderkeurmerk!
Lees ook:ADRZ krijgt Spataderkeurmerk 2016!
Lees ook:Admiraal De Ruyter Ziekenhuis blij met stijging in AD top 100

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>