Lever elektrische apparaten in bij milieustraat!

TERNEUZEN – Alle Zeeuwse milieustraten doen mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte, kleine elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste). Tot en met 31 december 2015 kunt u e-waste inleveren bij de milieustraat en punten sparen. Hiermee maakt een door de gemeente gekozen goed doel, kans op een sponsorcheque van €1.000,- van Wecycle. U maakt ook kans op mooie prijzen.

U verdient punten als u op de milieustraat e-waste inlevert. Als u op de milieustraat bent, kunt u ter plekke op uw smartphone naar de actiesite om in te checken. Via GPS wordt herkend of u echt op de milieustraat bent. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner winnen een sponsorcheque van €1.000,- voor een lokaal goed doel.

Doel van de inleveractie is om het inleveren van vooral kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de milieustraat te stimuleren. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan de milieustraat.

Recycling belangrijk
Jaarlijks verdwijnt zo’n 35 miljoen kilo aan kleine apparaten en lampen in de vuilnisbak. Hierdoor gaan ze verloren voor recycling. Elektrische apparaten laat Wecycle voor 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Kijk voor meer info op www.wecycle.nl

Lees ook:Elektrische apparaten inleveren
Lees ook:Wecycle-inleveractie!
Lees ook:Kapellenaars steunen intocht Sinterklaas met oude föhn of spaarlamp!
Lees ook:Oude elektrische apparaten naar de Milieustraat!
Lees ook:Nieuwe inleveractie kleine elektrische apparaten Milieustraat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>