Werken met de digitale overheid!

laptop

TERNEUZEN – “We regelen steeds meer digitaal. Wilt u ook graag digitaal zaken doen met de overheid?”, aldus een woordvoerder van de gemeente Terneuzen. “Maar vindt u het lastig, omdat u weinig ervaring heeft met internet? Meldt u dan aan voor de cursus ‘Werken met de digitale overheid’.

In een groep van maximaal tien personen leggen docenten uit hoe u veilig om kunt gaan met vertrouwelijke gegevens. Tijdens de cursus gaat u aan de slag met uw persoonlijke informatie. U leert wat DigiD is, hoe u een DigiD-code aanvraagt en activeert. Ook het zoeken en vinden op overheidswebsites zoals SVB, UWV en Regelhulp leggen we uit. We gaan dieper in op bijvoorbeeld het aanvragen van een belastingtoeslag en het maken van een afspraak bij de gemeente.

Start in november 
De cursus gaat van start in november en is bedoeld voor iedereen die moeite heeft met het gebruik van de digitale overheid. Het is wel van belang dat u al enige ervaring heeft met computers. U heeft bijvoorbeeld wel al een e-mailadres en u weet hoe u een computer moet bedienen. In vier keer twee uur leert u stap voor stap de verschillende onderdelen en er is voldoende tijd om zelf te oefenen.
U ontvangt ook een cursusboek waarin u alles rustig kunt nalezen.

Locatie 
De cursus wordt op twee locaties gegeven en op onderstaande data.

Scalda, Vlietstraat 11a Terneuzen

Computerlokaal

De Halle, Rooseveltlaan 1a Axel

(Let op: voor deze cursus dient u een eigen laptop mee te nemen)

Van 19.00 tot 21.00 uur Van 9.30 tot 11.30 uur
9 november 11 november
16 november 18 november
23 november 25 november
30 november 2 december

 

Aanmelden 
Wilt u zich ook inschrijven voor de cursus? Neem dan contact op met aan-z via tel. 0115-563 015. De cursus kost € 10,00 inclusief cursusboek.”

Lees ook:Digisterker: werken met de digitale overheid
Lees ook:Digisterker: werken met de digitale overheid!
Lees ook:Omgaan met digitale overheid
Lees ook:Computercursus ‘Digisterker’ in de Bibliotheek!
Lees ook:Computercursus Digisterker bij Bibliotheek Vlissingen!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Werken met de digitale overheid!

  1. Sap cursus

    Goed initiatief! Ik merk dat sommige ouderen moeite hebben met het internet en dan met name overheidswebsites. Zij zijn natuurlijk niet met het internet opgegroeid, alhoewel dit aantal steeds minder wordt. Toch zijn er gelukkig dit soort goede initiatieven en genoeg online cursussen beschikbaar die ouderen helpen het internet een beetje beter te begrijpen.

      /   Reply  / 
  2. Laptop Yorcom

    Het is inderdaad een goed initiatief en ik vind dat hier nog meer aandacht voor mag komen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>