Rioleringswerkzaamheden!

werk in uitvoering blog

VLISSINGEN – Het riool aan deVlissingse  Zuidbeekseweg in Papegaaienburg wordt tot en met maart vervangen. Al het afvalwater binnen de gemeente gaat door dit riool, dat niet zomaar kan worden afgesloten. Er wordt daarom een tijdelijke bovengrondse pomp met leidingen gebruikt. Bij kruisende straten is een soort brug geplaatst zodat verkeer kan passeren. Momenteel worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd.

In de week van 25 januari beginnen de daadwerkelijke werkzaamheden aan de riolering.

Grote kunststof ‘kous’

Om de riolering te vervangen, heeft de gemeente gekozen voor de speciale methode van ‘relinen’. Dit houdt in dat we de bestaande riolering gaan vervangen via een grote kunststof ‘kous’, waar geen graafwerkzaamheden bij komen kijken. De kunststof ‘kous’ wordt aangebracht in de bestaande riolering en bestaat uit kunststof met vloeibare hars. Als de kous in het riool zit gaat er een infraroodlamp of warme stoom door de kous. Hierdoor wordt het hars hard en ontstaat er een nieuwe buis in de verouderde buis.

Zie voor meer informatie de projectpagina.

Lees ook:Enorme ‘kous’ verlengt levensduur riolering!
Lees ook:Aanpak sinkhole Dokje van Perry!
Lees ook:Verkeershinder door wegwerken!
Lees ook:Sinkhole Dokje van Perry weggewerkt!
Lees ook:Rioolrenovaties

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>