Aanpak sinkhole Dokje van Perry!

dokje van perry nieuw

VLISSINGEN – Zoals eerder gemeld op Zeeland.Blog is er vrijdag 19 februari naast het Vlissingse Dokje van Perry een gat in de bestrating ontstaan. Na onderzoek is gebleken dat er lekkage is ontstaan in voorgeboorde gaten in de rioolbuis. Deze gaten zitten aan de bovenkant van de buis. De gaten zijn bedoeld om andere riolen op aan te sluiten en worden, als ze niet gebruikt worden, gedicht met een soort dop.

Bij deze gaten is er lekkage ontstaan, waardoor water van de straat door het zand in de buis kan sijpelen en ook het bovenliggende zand meeneemt. Hierdoor is het zand weggezakt en is de verzakking ontstaan.

Oplossing

Om de gaten te dichten wordt er een kous in de rioolbuis aangebracht die uithardt en de gaten afsluit. Zo kan het bovenliggende water en het zand niet meer in het riool wegsijpelen. De kous moet op maat gemaakt worden en dat kan twee a drie weken gaan duren.

 

Lees ook:Sinkhole Dokje van Perry weggewerkt!
Lees ook:Rioleringswerkzaamheden!
Lees ook:Sinkhole Dokje van Perry! UPDATE
Lees ook:Bruin drinkwater in Midden-Zeeland!
Lees ook:Enorme ‘kous’ verlengt levensduur riolering!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>