Documentaire bij Cinema Middelburg: N – The Madness of Reason!

MIDDELBURG – Cinema Middelburg presenteert de documentaire N: The Madness of Reason (2014) van regisseur Peter Krüger op vrijdag 15 januari om 15.00 uur en op woensdag 20 januari om 14.00 uur.In deze zowel muzikaal als visueel verbluffende film reconstrueert regisseur Peter Krüger het verhaal van een ongewone obsessie. De Fransman Raymond Borremans ruilde begin vorige eeuw Europa in voor Afrika om de allereerste encyclopedie van dit continent samen te stellen, maar overleed bij de letter N. Vandaag dwaalt zijn rusteloze geest door West-Afrika op zoek naar een nieuwe bestemming. Hij wil zijn werk alsnog afmaken, maar wordt geconfronteerd met burgeroorlogen en geweld. De kijker krijgt geleidelijk zicht op de waanzin van het Westerse, rationele denken. Zwevend tussen droom en werkelijkheid, wordt de Westerse rede geconfronteerd met Afrikaanse spiritualiteit.N – The Madness of Reason is wellicht één van de meest prestigieuze documentaireprojecten die recent gemaakt zijn. Het heeft in total 8 jaar geduurd om dit ‘magnum opus’ te realiseren. De film werd in West-Afrika (Mali, Senegal en Ivoorkust) gefilmd. De Nigeriaanse schrijver en Booker Prize-winnaar Ben Okri schreef de teksten voor de documentaire.
Winnaar Ensors Beste Film, Beste Montage en Beste Muziek, Filmfestival Oostende 2015Nederlands ondertiteld, 102 minuten.

https://youtu.be/DBI7uKjRxoI

Lees ook:Franse documentaire bij Cinema Middelburg: Compostella!
Lees ook:UCR Student Film Festival!
Lees ook:Documentaire Alphabet bij Cinema Middelburg!
Lees ook:Documentaire Cinema Middelburg: Erbarme Dich: Matthäus Passion Stories!
Lees ook:Documentaire bij Cinema Middelburg: Jheronimus Bosch – Touched By the Devil!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>