Praktisch verkeersexamen scholieren!

GOES – Leerlingen van de Goese basisscholen leggen vandaag, dinsdag 7 juni (net als afgelopen maandag) het praktisch verkeersexamen af.  De start van het examen is op het parkeerterrein van “De Vierlinden” aan de Kattendijksedijk. Voor het negentiende achtereenvolgende jaar doen de Goese basisscholen dit gezamenlijk.

Op 6 juni om 8.30 uur start de Koelmanschool als eerste.
De leerlingen van groep zeven of acht van de zestien deelnemende scholen moeten een parcours van ongeveer zes kilometer afleggen in het Goese verkeer. De route is een traject langs de scholen voor voortgezet onderwijs. Onderweg krijgen de kinderen te maken met spoorwegovergangen, drukke kruispunten, fietsoversteekplaatsen en rotondes. De leerlingen rijden allemaal op een van te voren goedgekeurde fiets voorzien van een ‘Ok-sticker’. Zij zijn in het verkeer herkenbaar aan hun oranje hes met rugnummer. Langs de route zijn er acht vaste controleposten, die opletten of de leerlingen zich goed aan de verkeersregels houden.

Voorafgaand aan de examenroute doen de kinderen op het parkeerterrein van “De Vierlinden” mee aan het onderdeel ‘Goes-fiets-Veilig’. Ze voeren acht fietsvaardigheidsoefeningen uit. De oefeningen zijn bedoeld om hen een betere fietsbeheersing aan te leren. Als zij deze fietsvaardigheidsoefeningen met goed gevolg afleggen krijgen zij, bij de uitreiking van het verkeersdiploma, ook het certificaat ‘Goes-fiets-Veilig’ uitgereikt.

De gemeente organiseert het examen in samenwerking met de docenten van de deelnemende klassen. Hulpouders zorgen voor de controle. Ook de politie en EHBO’ers houden een oogje in het zeil.

Binnen drie weken krijgen de leerlingen te horen of ze zijn geslaagd.
De school die de beste resultaten behaalt verdient de wisselbeker van de gemeente.
Voor de realisatie van het praktisch verkeersexamen ontvangt de Gemeente Goes een subsidie van de Provincie Zeeland.

Lees ook:Verkeersexamen!
Lees ook:Veilig op weg naar Reynaertcollege!
Lees ook:De Zeeuwse basisscholen zijn weer begonnen!
Lees ook:Veilig naar school in Hulst!
Lees ook:Let op fietsende schooljeugd!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>