Nieuwe subsidie voor isolatie van uw woning!!

eurobiljetten waaier

HEINKENSZAND – De ne nieuwe subsidieregeling “Energiebesparing Eigen Huis” is deze week van start gegaan. Dan kunt u als particuliere woningeigenaar en als vereniging van eigenaren (VvE) van koopappartementen bij het Rijk subsidie aanvragen om uw woning te isoleren. Deze subsidie kan oplopen tot 20% van de kosten.

Voor welke soorten isolatie?

U kunt subsidie krijgen wanneer u twee of meer energiebesparende maatregelen treft. U kunt kiezen uit dak-, gevel-, spouwmuur- en vloerisolatie en het aanbrengen van hoogrendementsglas. Op aanvullende energiebesparende maatregelen zoals isolerende deuren en kozijnen ontvangt u een extra subsidie. U kunt ook subsidie aanvragen voor een maatwerkadvies en het afsluiten van een energiesparingsgarantie.

Ook VvE’s kunnen voor hun complex met koopwoningen subsidie krijgen voor isolatie. Daarnaast is er voor VvE’s subsidie voor energieadvies, het maken van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan, procesbegeleiding en het afsluiten van een energiesparingsgarantie.

Wie zijn héle huis voorziet van een zeer energiezuinig isolatiepakket, krijgt een extra bonus van € 4.000 bovenop de subsidie. Voor verenigingen van eigenaren geldt die bonus per appartement.

De subsidieregeling is bijzonder interessant voor woningen van voor 1992. Deze woningen zijn minder goed geïsoleerd dan woningen die na die periode gebouwd zijn.

Budget

De subsidieregeling “Energiebesparing Eigen Huis” loopt van 15 september 2016 tot en met 31 december 2018. Het Rijk heeft €60 miljoen hiervoor beschikbaar gesteld. In de eerste ronde is € 20,5 miljoen beschikbaar. Deze loopt van 15 september tot 1 maart 2017.

Combineren met andere subsidies en leningen

De subsidie “Energiebesparing Eigen Huis” mag u combineren met andere subsidies en leningen van rijk, provincie of gemeente, zoals de Stimuleringslening Duurzame Particuliere Wonignverbetering-2, de Nationale Energiebespaarlening of de ISDE-subsidie voor zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel.

Meer informatie en aanvragen

Meer informatie over de subsidieregeling “Energiebesparing Eigen Huis” kunt u vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO):www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidie-energiebesparing-eigen-huis.

Vanaf 15 september 2016 vanaf 09:00 uur kunt u op deze website uw subsidie digitaal aanvragen. Hiervoor hebt u DigiD (als particulier) of eHerkenning (als VvE) nodig. RVO behandelt de subsidieaanvragen op volgorde van binnenkomst.

Meer weten over soorten isolatie en bedrijven?

Kijk eens op www.duurzaambouwloket.nl. Op deze website vindt u informatie over de verschillende mogelijkheden van isolatie en bedrijven uit uw regio die dit voor u uit kunnen voeren. Op deze website staan ook alle subsidies en leningen van het Rijk, de provincie Zeeland en de gemeente overzichtelijk bij elkaar.

Lees ook:Subsidieregeling energiebesparende maatregelen woning!
Lees ook:Subsidie energiebesparing eigen huis voor eigenaar – bewoners bijna vol
Lees ook:Subsidies en leningen voor verbouwen en energiebesparing!
Lees ook:Subsidies en leningen voor verbouwen en energiebesparing!
Lees ook:Informatiemarkt Energie besparen doe je nu!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>