Meer dan voldoende Vlissingse supermarkten!

boodschappen

VLISSINGEN - In Vlissingen zijn er in principe voldoende supermarkten en ze zijn goed verspreid over de gemeente. Alleen in de binnenstad en in Oost-Souburg is er nog ruimte voor uitbreiding. Dit kan een nieuwe supermarkt zijn of uitbreiding van de bestaande winkels. Het college van B&W stelt dit voor aan de gemeenteraad.

Het is de taak van de gemeente om te zorgen voor boodschappenwinkels in de buurt van haar inwoners. Daarom zijn er in de meeste wijken 1 of 2 supermarkten. Dat wil de gemeente graag zo houden. Als de bestaande supermarkten een klein beetje willen uitbreiden, moet dat kunnen. Deze winkels spelen dan in op ontwikkelingen in de branche en/of bij de klant.

Geen uitbreiding op Baskensburg

Het college van B&W vindt het niet verstandig om nog meer supermarkten toe te laten op het bedrijventerrein Baskensburg. Daar zitten al 2 supermarkten en er komt nog een nieuwe bij. Als daar nog meer supermarkten komen, gaan op den duur de boodschappenwinkels in de wijken dicht. Dat is volgens B&W geen goede ontwikkeling. Die vinden het juist belangrijk dat er supermarkten blijven in de binnenstad en in Oost-Souburg. Een extra supermarkt in de binnenstad zou de aantrekkingskracht kunnen verbeteren. In de binnenstad en in Oost-Souburg kan daarom wat worden verbeterd aan omvang en bereikbaarheid van de bestaande supermarkten.

Totstandkoming voorstel

Het college van B&W heeft zich op dit onderwerp laten adviseren door adviesbureau Droogh Trommelen en Partners. Vervolgens hebben verschillende marktpartijen hun mening gegeven over dat advies en over de supermarkten in Vlissingen. Deze informatie is gebruikt bij het opstellen van de Beleidsnotitie ‘Supermarktstructuur gemeente Vlissingen 2016′. Dit is het kader waarbinnen verzoeken van marktpartijen worden getoetst.
De gemeenteraad vergadert over de Supermarktstructuur tijdens de Adviesraad op 24 november en de Besluitenraad op 1 december 2016.

Lees ook:Supermarktvisie Vlissingen!
Lees ook:Omwonenden geinformeerd over komst asielzoekers Vlissingen!
Lees ook:Adviesraad over AZC Baskensburg!
Lees ook:SouMiKou wandeltocht
Lees ook:Weer asielzoekers in Vlissingen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>