Geluidswal Grenadier/ Zuidhoek!

werk in uitvoering blog

KAPELLE – De gemeente Kapelle begintin de week van maandag 27 februari met de voorbereidende werkzaamheden voor de verlenging en verhoging van de geluidswal voor de wijken Grenadier en Zuidhoek.

Voor het broedseizoen begint, 15 maart, moet de gemeente de bomen rooien. Daarna starten de werkzaamheden en onderzoeken die nodig zijn voor de verdere vergunningaanvragen. Naar verwachting kan de gemeente in week 23 beginnen met de verlenging en verhoging van de geluidswal. Ter vervanging van de bomen die moeten wijken voor de aanleg, wordt de geluidswal aangekleed met nieuwe beplanting en bomen. Voor de bouwvak kan de geluidswal gerealiseerd zijn.

De gemeente Kapelle heeft onderzoek laten doen naar de geluidsproblematiek van de A58. Aanleiding hiervoor waren klachten over geluidsoverlast van bewoners van de nieuwgebouwde woningen in de Grenadier. Uit het onderzoek bleek dat de aangelegde geluidswal met scherm nog niet de wettelijke geluidsafscherming bood. Ook voor een aantal woningen in de Zuidhoek was de geluidsoverlast nog te hoog.

Om te kunnen voldoen aan de wettelijke geluidsnormen, moet de bestaande geluidswal met 400 meter naar het oosten worden verlengd. De geluidswal met scherm krijgt een totale hoogte van 6 meter. Om de geluidsoverlast in de Zuidhoek te verminderen, wordt het geluidsscherm op de bestaande geluidswal verlengd met 580 meter naar de westzijde.

Lees ook:Zuidhoek 3
Lees ook:Zuidhoek Kapelle breidt uit!
Lees ook:Verdachten mensenhandel gearresteerd!
Lees ook:Parkeervergunning!
Lees ook:Communicatie Kapelle onder de loep!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>