Uitvoering Perkpolder

HULST – Uitvoering van het project Perkpolder gaat de uitvoerende fase in. De Provincie Zeeland wil daarom haar aandelen van Perkpolder overdragen aan de gemeente Hulst. GS en B&W stelden vandaag in hun vergadering een voorstel hiertoe vast.

De Provincie blijft garant staan voor haar deel van de gemaakte kosten (3,3 miljoen euro). Voor de gemeente Hulst betekent dit dat het project Perkpolder zelfstandig ontwikkeld wordt. De contracten, onderzoeksrapporten en de  garantstellingen van marktpartijen en Provincie geven voldoende waarborg voor een definitief besluit.  De overdracht van aandelen leidt niet tot vertraging in het project. Provinciale Staten beslissen 7 juli over het voorstel. De gemeenteraad beslist over het voorstel op 13 juli 2017. Uitvoering zal volgens planning de komende 6 jaar plaats vinden.

Private partijen

Naast de gemeente Hulst is ook ontwikkelaar Hulst aan Zee b.v. betrokken bij de gebiedsontwikkeling. Onder de regie van Perkpolder Beheer b.v. zullen deze partijen de volgende stap zetten richting realisatie. De eerste stap die gezet zal worden is het treffen van de voorbereidingen (aanlegsteiger, infrastructuur) om in de loop van dit jaar te kunnen starten met het ophogen van de westelijke Perkpolder. Hulst aan Zee heeft hiervoor met Hens, een Belgische aannemer, een overkomst gesloten.

Lees ook:Voortgang gebiedsontwikkeling Perkpolder
Lees ook:Project Perkpolder
Lees ook:Plan Perkpolder!
Lees ook:Gemeente Hulst en Provincie Zeeland pakken door met Perkpolder!
Lees ook:Strandseizoen Perkpolder!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Uitvoering Perkpolder

  1. Charles en Ingrid Heiszler

    gemeente Hulst gaat in zijn eentje trekker en financieel eindverantwoordelijk zijn van een project dat succesvol moet worden door het aanvoeren van miljoenen Kuubs vervuilde grond. De voor ogen hebbende samenwerkende partners zijn in het verleden al flink over de schreef zijn gegaan met regels en wetten. de schadelijke gevolgen in de toekomst zijn niet te overzien. Niet gek dat Provincie Zeeland nu uitstapt. Die wil zijn handen niet branden aan een project dat letterlijk en figuurlijk stinkt van voor tot achter!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>