Sportvis provincie Zeeland

VLISSINGEN - Sportvissen is in Nederland, op provinciaal niveau, het populairst in Zeeland. Dit blijkt uit onderzoek van Beslist.nl. Het online winkelcentrum wilde met het onderzoek inzicht krijgen in het visgedrag van Nederlanders. In het onderzoek werden ook wet- en regelgeving omtrent vissen in kaart gebracht.

Vissen populair 

In Nederland zijn er ruim twee miljoen sportvissers. Dit maakt vissen de op-twee-na grootste sport in Nederland. Vissen kan gezien worden als een belangrijke recreatievorm. Nederlandse vissers hanteren verschillende vistechnieken op verschillende vissoorten.

Witvissen, recreatief vissen, roofvissen en karpervissen worden het vaakst genoemd als techniek, maar veel vissers beoefenen regelmatig meerdere technieken door elkaar. De vliegvistechniek wordt in Nederland gemiddeld het minst vaak toegepast.

De gemiddelde Nederlandse sportvisser is man en 51 jaar oud. Het gaat vooral om recreatieve vissers, maar meerdere ‘vistypen’ (zoals allround sportvisser, vliegvisser en karpervisser) worden vaak door elkaar beoefend.

 

Provinciale verschillen

Naar verhouding zijn Zeeuwen het meest bezig met sportvissen. Zeeuwse sportvissers richten zich zowel op zeevissen als op vissen in de binnenwateren. Daarnaast gaan ze naar verhouding het vaakst online op zoek naar hengels en andere visbenodigdheden.

 

Ook in andere provincies zijn er opvallende resultaten. In Drenthe en Groningen zijn respectievelijk vliegvissen en karpervissen het meest in trek. Zuid-Hollanders zijn daarentegen het meest gericht op roofvissen. Utrecht mag zich de nachtvis provincie van Nederland noemen.

 

Boetes van €90,- tot €370,-

In Nederland mag men alleen vissen met een VISpas. Met deze pas mag je je hengel alleen uitwerpen in vooraf bepaalde wateren. Op vissen zonder vispas staat een boete van €130,-. Zelfs als je de pas bent vergeten kun je rekenen op een boete van €130,-. Vissen op bepaalde vissoorten is niet altijd toegestaan. Op vissen binnen het gesloten seizoen staat een boete van €140,-. Met levend aas vissen wordt het strengst bestraft: €370,- boete

Meer weten?

Alle visfeiten, voor zowel beginnende als gevorderde sportvissers, zijn door Beslist.nl gevisualiseerd in een infographic die hier gratis bekeken kan worden.

Lees ook:Vissers vergunningloos!
Lees ook:Gedragscode duikers!
Lees ook:Zeehonden bekogeld!
Lees ook:Zeeuwse vissers vissen niet!
Lees ook:Visserijafspraken!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>