Aanpak verkeersproblemen Yerseke

YERSEKE – Provincie Zeeland en gemeente Reimerswaal willen bewoners bijpraten over de plannen om de verkeersproblemen op Zanddijk en Molendijk aan te pakken. Zij houden daarom een inloopbijeenkomst op woensdag 27 september. De bijeenkomst vindt plaats in Partycentrum de Lepel, Lepelstraat 7 in Yerseke, van 19.00 tot 21.00 uur.

De Zanddijk tussen Yerseke en de A58 voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. De weg is smal, bochtig en gevaarlijk. Yerseke is volop in ontwikkeling en de weg voldoet niet meer als ontsluitingsweg voor het dorp. Door het toenemende (vracht)verkeer wordt de Zanddijk bovendien regelmatig kapot gereden. Dat zorgt voor hoge onderhoudskosten.

Provincie en gemeente zijn al ruime tijd bezig om een oplossing te vinden voor bovenstaande problemen. De aanleg van een nieuwe weg over het gehele traject Molendijk-Zanddijk is op dit moment  financieel niet haalbaar. Daarom hebben we naar alternatieven gezocht. Een eerste deeloplossing is te vinden in een fasering. De 1e fase wordt op de inloopavond gepresenteerd. Naar een eventuele 2e fase is nog geen onderzoek verricht, daar zijn dus nog geen plannen van te tonen.

Als eerste willen we zorgen voor een nieuwe ontsluiting voor bedrijventerrein Olzendepolder. Het plan is om een nieuwe verbindingsweg aan te leggen tussen de N673 en de Olzendepolder. Het vrachtverkeer op de Molendijk zal door de aanleg van dit nieuwe stuk weg verminderen. Bovendien verbetert de bereikbaarheid van de bedrijven hiermee enorm.

Tijdens de inloopavond kunnen geïnteresseerden het plan bekijken en vragen stellen over het project. Na de inloopavond zullen Gedeputeerde Staten en Burgemeester en Wethouders van Reimerswaal een besluit nemen over de plannen.

Lees ook:Veerhaven Terneuzen!
Lees ook:Fase 3 Plan Veerhaven
Lees ook:Grote Putting!
Lees ook:Bermverharding Yerseke!
Lees ook:Dronken supporter aan de wandel van Yerseke naar Breda

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>