Kenniscafé Zeeland: Hoe duurzaam is jouw burgerinitiatief?

vraagteken

MIDDELBURG -  ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland houdt dinsdag 3 oktober een Kenniscafé van 16.00 tot 18.00 uur in Wijkcentrum De Burgerij  aan de Van Hogendorpweg 58a in Vlissingen. De toegang is gratis.

Kenniscafés
Kenniscafés zijn korte bijeenkomsten met prikkelende inleidingen over actuele, steeds wisselende onderwerpen die met veranderingen in de bevolkingssamenstelling te maken hebben. Naast de inleidingen is er volop gelegenheid om van gedachten te wisselen over de gewenste aanpak.

 

Thema: Hoe duurzaam is uw burgerinitiatief?

Steeds vaker nemen burgers het heft in handen om een actieve rol te spelen in hun dorp of wijk bij het in stand houden van voorzieningen of het opstarten van nieuwe initiatieven, of het nu om een energie- of zorgcoöperatie gaat, een lokale bibliotheekvestiging of een buurtsuper.

Deze initiatieven worden vaak toegejuicht door de lokale overheden, maar hoe duurzaam zijn ze eigenlijk? Hoe slagen de initiatiefnemers erin om de continuïteit van hun initiatief te waarborgen? Wie heeft hierin welke rol en hoe vinden partijen elkaar? Hierover gaan we deze middag met elkaar in gesprek.

Sprekers
Dr. Ingmar van Meerkerk, universitair docent bij de afdeling Bestuurskunde en Sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam presenteert de resultaten van zijn onderzoek naar de duurzaamheid en prestaties van burgerinitiatieven.

 

Wim Meulmeester van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij, een adviseursnetwerk dat zich inzet om sociale initiatieven in Nederland een stap verder te helpen, vertelt op welke wijze zij bij het begeleiden van sociale initiatieven aandacht besteden aan duurzaamheid.

 

 

Lees ook:Uit de kast in Zeeland!
Lees ook:Facebookpagina Zeeland Samen Gezond!
Lees ook:Symposium: Samenwerking bepalend voor toekomst Zeeuwse gezondheidszorg!
Lees ook:Modern milieubeleid!
Lees ook:Oranje Fonds steunt met 344.870 euro 146 Zeeuwse sociale initiatieven!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>