Allemaal digitaal

MIDDELBURG -  DELTA in MIddelburg maakt komend voorjaar de overstap naar volledig digitale tv en radio (project Allemaal digitaal) zoals aangekondigd in augustus. Na een periode van klantonderzoek heeft de enquête inzichtelijk gemaakt hoe Zeeuwen tv kijken en radio luisteren. Dit maakt het mogelijk voor DELTA om klanten persoonlijk te adviseren. Alle DELTA-klanten worden in de komende maanden geholpen bij de overstap naar digitale tv en radio.

Ruim 80% kijkt al digitaal

De enquêteresultaten bevestigen dat ruim 80% van onze klanten al digitaal tv kijkt. Van onze klanten die nog uitsluitend analoog tv kijken heeft ruim de helft een televisie die geschikt is om tv te kijken zonder smartcard. DELTA is gestart om deze groep klanten te helpen door hen over te zetten naar digitale tv. Bij alle klanten die hebben aangegeven dat te willen, komt er een monteur langs om voor hen de tv zo in te stellen dat ze digitaal kunnen kijken zonder smartcard. Deze extra service is vanaf nu ook standaard onderdeel van de reguliere klantbezoeken. De komende periode wordt deze manier van digitaal tv kijken, die standaard onderdeel uitmaakt van het tv-abonnement, verder uitgerold. Ook toert de speciaal ingerichte ‘Allemaal Digitaal-bus’ door de hele Provincie om klanten te adviseren over en te helpen bij de overstap naar digitale tv en radio.

Binnenkort: de minidecoder

Voor klanten die nog uitsluitend analoog kijken en geen geschikte (oudere) tv hebben voor digitaal kijken zonder smartcard, komt DELTA begin 2018 met een aanvullende, voordelige oplossing: de minidecoder. De minidecoder wordt ontwikkeld in samenwerking met de leverancier en is een simpele instap-optie voor digitaal kijken en luisteren. Deze minidecoder zal 30 digitale tv-zenders (waarvan 4 in HD-kwaliteit) en 43 digitale radiozenders gaan doorgeven. Dit staat gelijk aan ons huidige analoge zenderpakket.

Digitaal TV kijken

Naast tv kijken via internet (DELTA TV-app) bieden we de klant met de minidecoder vier mogelijkheden:
1. TV kijken zonder smartcard
2. TV kijken zonder smartcard met minidecoder
3. TV kijken met smartcard en CI+-module
4. TV kijken met smartcard en digitale ontvanger

Daarnaast kunnen klanten binnenkort ook gaan genieten van het vernieuwde DELTA Interactieve TV: Programma Gemist, Begin Gemist, Opnemen en live tv pauzeren op alle schermen, ook op de tv in de woonkamer. Internetklanten van DELTA kijken behalve interactief ook direct volledig digitaal tv.

Digitaal Radio luisteren

Uit de enquête blijkt dat zo’n derde van onze klanten nog een radio in huis heeft dat gebruik maakt van een analoog signaal. Uiteraard bieden we ook voor radio oplossingen om de overstap te maken naar digitaal. In de komende periode krijgen DELTA-klanten persoonlijk advies over de vier mogelijkheden om digitaal radio te luisteren:

- Digitaal radio luisteren via de tv of decoder: door de (mini)decoder eenvoudig aan te sluiten op de radiotuner kan er direct digitaal radio geluisterd worden via de huidige stereo-installatie.
- FM radio luisteren via de ether
- Digitaal radio luisteren via de ether (DAB+)
- Radio luisteren via internet

Persoonlijk advies

Klanten die de enquête ingevuld hebben teruggestuurd, krijgen in de komende weken een persoonlijk bericht van DELTA met een advies over de voor hen eenvoudigste en beste optie om over te stappen naar digitale tv en radio. Klanten die niet hebben gereageerd op de enquête ontvangen van ons uitleg over alle mogelijkheden van digitaal kijken en luisteren. Klanten die zelf direct actie willen ondernemen kunnen ook voor service naar één van de 50 dealers van DELTA gaan die door heel Zeeland gevestigd zijn. Alle informatie over digitaal kijken en luisteren en een overzicht van onze dealers is te vinden op DELTA.nl/allemaaldigitaal.

Waarom van analoog naar digitaal?

Ieder jaar neemt het dataverkeer via het DELTA-netwerk met 40% toe en die groei zet de komende jaren door. Door de overstap naar volledig digitale tv en radio ontstaat er meer capaciteit voor internet op het digitale netwerk. En dat is nodig omdat:

- Steeds meer mensen tv kijken via internet (oa. Netflix, Youtube, NPO Gemist en RTL XL);
- Er steeds meer vraag is naar extra en flexibele tv-pakketten met hoge beeldkwaliteit (HD-zenders);
- Steeds meer apparaten in huis gebruikmaken van internet waardoor het internetverkeer toeneemt;
- Steeds meer internetcapaciteit nodig is omdat veel vaker data wordt opgeslagen in de ‘Cloud’.

Lees ook:DELTA: Allemaal digitaal
Lees ook:Digitaal kijken zonder smartcard!
Lees ook:Omroep Zeeland: HD kwaliteit
Lees ook:Discovery, Eurosport, TLC en ID terug
Lees ook:Eurosport pas na Olympische Winterspelen terug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>