Bestemmingsplan kernen gemeente Hulst

hulst logo

HULST - Er is een nieuw bestemmingsplan gemaakt dat alle kernen van de gemeente Hulst omvat, met uitzondering van de binnenstad van Hulst, het gebied Absdaalseweg/Havenfort/Stationsplein te Hulst en de bedrijventerreinen. Dit bestemmingsplan wordt ter inzage gelegd zodat iedereen zijn/haar menig daarover kan geven. Ook vinden er twee informatieavonden plaats.

Op dit moment is er voor elke kern in onze gemeente een apart bestemmingsplan. Hierin staat voor welke functies je grond mag gebruiken en of je er mag bouwen. Door al die verschillende plannen is er geen eenduidig beleid. Daardoor wijken de mogelijkheden per kern soms af. Dat vindt het gemeentebestuur van Hulst niet wenselijk. Om te zorgen dat er voor alle inwoners en ondernemers dezelfde regels gaan gelden, is een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

In het nieuwe bestemmingsplan staat onder andere dat gronden met eenzelfde bestemming – onafhankelijk van de locatie – dezelfde bouw- en gebruiksregels krijgen.

De tot nu toe geldende bestemmingen vormen de basis voor het nieuwe bestemmingsplan. Verder worden gebruiks- en bouwmogelijkheden geboden die ruimte geven aan de wensen van deze tijd. Nieuwe ontwikkelingen en plannen voor nieuwbouw – waarvoor de planologische procedure al is doorlopen – worden opgenomen in het nieuwe bestemmingsplan.

Ter inzage
Het ontwerp bestemmingsplan ligt momenteel ter inzage in de gemeentewinkel, gelegen aan de Grote Markt 24 te Hulst. U kunt het daar inzien vanaf 15 februari tot en met 28 maart 2018. Het plan kan ook worden bekeken op www.ruimtelijkeplannen.nl – onder de identificatie: NL.IMRO.0677.bpkernen-001O

 

Lees ook:Infoavond bestemmingsplan hoek Zoutestraat Hulst!
Lees ook:Eerste stap plan Rittenburg Middelburg!
Lees ook:Verdubbeling Tractaatweg!
Lees ook:Bestemmingsplan Axelse Tractaatweg!
Lees ook:Brede school Sint Jansteen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>