Grote kansen voor Zeeland als agri- en foodhaven

TERNEUZEN – Zeeland als thuishaven voor de landbouw en de verscheping van agri- en foodproducten. Er is niet alleen een markt voor, het plan kan rekenen op een brede steun in de provincie. Dat is de conclusie het onderzoeksbureau Buck Consultants Internationaal.

Dat onderzocht op verzoek van de ZLTO en Zeeland Seaports hoe de landbouw en de verscheping van agri- en foodproducten in Zeeland elkaar kunnen versterken. Het bureau ziet grote kansen voor een Agri & Foodport Zeeland.  Het moet een regionale versketen worden met in Zeeland geteelde producten.Daarvoor is markt in Zuid-Nederland en in het Vlaamse, Franse en Britse achterland. In de Kanaalzone bij Terneuzen is ruimte voor een logistiek en dienstencentrum, waar producten kunnen worden be- en verwerkt. Volgens het onderzoeksbureau is de slagingskans van Agri & Foodport Zeeland groot vanwege het imago van Zeeland als ‘groene’ provincie, de kwaliteit van de landbouw en agribusiness en de havenfaciliteiten in Vlissingen en Terneuzen. Bovendien zijn er organisaties, waaronder de ZLTO, die projecten willen opzetten.

Lees ook:Zeeuwse voedselagenda
Lees ook:Schelpdierconferentie in Goese Zeelandhallen!
Lees ook:Biobased inkopen!
Lees ook:Zeeuwse Meningen (3): Zeeuwse producten beter promoten?
Lees ook:“Biobased Inkopen: Zo doe je dat!”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>