Wat een streken (4): Dat is pas Brabants lekkers

WESTERHOVEN – Graag zijn wij op vakantie in Brabant. Ieder jaar strijken mijn vader en moeder en ik neer in Westerhoven bij Valkenswaard. En reken maar dat wij genieten van al dat Brabantse lekkers dat er verkrijgbaar is.

En dat is niet weinig: Uiteraard de Bossche bol met slagroom en chocolade; de Bossche koek volgens eeuwenoud recept; de krokante Bossche moppen; de kruidige Lariekoek; Bossche koekwaus en Bossche kus van chocolade, slagroom, nogatine en de Bossche brandewijn Zoete Lieve Gerritje. En dan zijn er uiteraard ook nog de Brabantse worstenbroodjes. Ook heerlijk met spek.

Teutje

Die Bossche kus doet het goed. Want voor als u het nog niet weet. De Brabanders houden wel van drank in of bij hun versnapering.

En als het even kan bij de koffie een neutje. Of zoals de mensen het in de Brabantse Kempen zelf noemen: Een teutje. Zoals het Kempisch Kwartierke. Verder komt de likeur Schrobbelèr regelmatig op tafel. Proost!

Lees ook:Wintertip (15): Leer skieen in het Zeeuwse- of Brabantse land
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(10): De producten van de streek!
Lees ook:Brabanders claimen Zeeuwse bolus!
Lees ook:Lesje oranje tompoucen maken bij Echte Bakker Piet Daane
Lees ook:Altijd sneeuw: skiën bij Montana Snowcenter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>