Tropische verrassing in Oceantank van Vlissingse Het Arsenaal!


VLISSINGEN – In de Oceantank van Piratenpark & Zeeaquarium Het Arsenaal in Vlissingsen is sinds kort een school met Yellowtail Kingfish te zien. Yellowtails worden maar liefst twee meter vijftig groot en wel 70 kilogram.

De vissen zijn afkomstig van het Onderzoekscentrum Imares van de Universiteit van Wageningen en zijn speciaal vanuit Australië ingevlogen voor groei – en voederexperimenten. Imares levert kennis voor het duurzaam kweken van diverse soorten vis. Nu de experimenten zijn afgerond zijn de dieren overbodig. Het is echter een zeer mooie en sterke vis, die wel
tweeënhalve meter lang kan worden en meer dan zeventig kilo kan wegen. Naar verwachting gaan de dieren deze grootte in Het Arsenaal ook daadwerkelijk bereiken.

Herkomst

De Yellowtail Kingfish wordt in Japan, Australië en Nieuw-Zeeland veelvuldig gekweekt en verwerkt tot Sushi. Levende exemplaren komen dus nauwelijks naar Nederland. Doordat Het Arsenaal goede banden onderhoud met diverse onderzoekscentra in de Benelux, heeft zij de hand weten te leggen op deze dieren.

En zij leefden nog lang en gelukkig…..

De yellowtails zwemmen nu tussen de haaien, roggen en zeebaarzen, die allemaal afkomstig zijn uit de Zeeuwse wateren. Vooralsnog lijken ze goed te wennen aan hun nieuwe vrienden van down under.

Foto pr. Arsenaal / Yoeri van Es.

Lees ook:Zeeaquarium vol met dolfijnvriendelijk gevangen tonijn!
Lees ook:Babyboom in Piratenpark & Zeeaquarium Het Arsenaal
Lees ook:Samenwerking tussen Het Arsenaal en de Carrousel Vlissingen!
Lees ook:Vlissings Arsenaal houdt Kouwe Klauwe tocht!
Lees ook:Opkijken naar Neerkijkers!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>