Meldpunt openbare verlichting!


VEERE – Lampen van de openbare verlichting worden tegen het einde van hun levensduur preventief vervangen. Toch kan het voorkomen dat lampen eerder uitvallen. Uw melding is van belang om storingen aan de openbare verlichting vlot te kunnen verhelpen!

Met ingang van vandaag, zondag 1 april kunt u storingen of schade aan de openbare verlichting via internet melden. De Zeeuwse gemeenten, de Provincie Zeeland en Zeeland Seaports lanceren hiervoor de website www.ovstoringzeeland.nl. Gemeente Vlissingen, Waterschap Scheldestromen en de woningcorporaties nemen geen deel aan deze website. Storingen aan de openbare verlichting kunt u ook doorgeven op de gemeentelijke website. www.veere.nl. Een derde mogelijkheid is de storing te melden op het servicenummer van de gemeente Veere 0118-555447.

Signaleren van de storing

Bij de openbare verlichting wordt onderscheid gemaakt in avondbranders en nachtbranders. De avondbranders gaan een kwartier na zonsondergang aan. Om 23:00 uur gaan de avondbranders uit. Nachtbranders gaan ook een kwartier na zonsondergang aan. Zij blijven de hele nacht branden en gaan een kwartier voor zonsopgang uit. Om zeker te zijn van een storing aan de openbare verlichting dient de storing voor 23:00 te worden geconstateerd. Na dit tijdstip kan het een avondbrander zijn die is uitgeschakeld.

Melden van de storing

Bij het invullen van de storing op de website zijn een aantal punten belangrijk. De storing kan pas goed worden verwerkt als de volgende punten bekend zijn:
-het nummer van de lichtmast
-de plaats en straat waar de lichtmast zich bevindt;
-een huisadres zo dicht mogelijk bij de betreffende lichtmast. Dit laatste als het lichtmast nummer niet bekend is.

Per lichtmast kan dezelfde storing maar één keer worden doorgegeven. De website zorgt hiervoor. U wordt op de hoogte gehouden van de status van de storing.

Afronding

De deelnemende partijen bieden u hiermee een eenvoudig en altijd bereikbaar loket aan. Het komt de bedrijfszekerheid van de openbare verlichting ten goede.

Lees ook:Die lamp brandt al weken niet
Lees ook:Meldpunt Openbare Verlichting!
Lees ook:Kapotte lichtmast?
Lees ook:Samenwerking bij straatverlichting!
Lees ook:“Vlissingen laks met repareren verlichting”!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Meldpunt openbare verlichting!

 1. C.M.Lokerse

  L.s,
  De verlichting in de landluststraat in middelburg werkt na de electrische storing jl maar gedeeltelijk.
  mvg Cees Lokerse

    /   Reply  / 
 2. Hans Apner

  De straatverlichting in de Vlissingsestraat te Middelburg werkt niet meer, na de herstelwerkzaamheden cq grondwerkzaamheden. Het betreft 2x hangverlichting ten hoogte van huisnummers 44 t/m 54 waardoor het onverantwoord donker is s’avonds. Denk aan de actie van de gemeente jegens inbraakpreventie.
  mvg Hans Apner

    /   Reply  / 
 3. p de pagter

  Hallo,
  De lantaarnpaal 750 doet het al heel lang niet meer.
  Het is Grijpskerkseweg 3 in Oostkapelle.
  Vr gr P de Pagter.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>