Kinderen en senioren ontbijten samen in Middelburg!

MIDDELBURG – Mensen bij elkaar brengen. Dat is de missie van het Oranje Fonds, het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Ook ontbijten brengt mensen bij elkaar. Op 2.500 basisscholen ontbijten deze week ruim 500.000 kinderen samen. En in alle provincies bezoeken schoolklassen plaatselijke zorgcentra voor een gezamenlijk ontbijt met senioren. Afgelopen dinsdagochtend bezochten leerlingen van de Herman Faukeliusschool ouderen van Zorgcentrum Eben-Haëzer in Middelburg. Samen genoten ze van een feestelijk ontbijt, waarbij de twee generaties echt kennis maakten met elkaar. Jumbo Middelburg aan de Sir W. Churchilllaan zorgde daarbij voor het verse brood.

Het Oranje Fonds: een bijzonder goed doel
Bij deze 10e editie kiest Het Nationaal Schoolontbijt voor een bijzonder goed doel: het Oranje Fonds, dat dit jaar ook zijn 10-jarig jubileum viert. Dit nationale fonds, met de Prins van Oranje en Prinses Máxima als beschermpaar, brengt mensen bij elkaar door het steunen van allerlei sociale initiatieven in het hele Koninkrijk. Omdat ook ontbijten mensen bij elkaar brengt, doet Het Nationaal Schoolontbijt dit jaar een donatie aan het Oranje Fonds. Daarmee kunnen nog meer mensen elkaar ontmoeten en zo de onderlinge betrokkenheid in de samenleving vergroten.

Ontbijten met Wesley Sneijder en Nick en Simon
Naast het ontbijt in Zorgcentrum Eben-Haëzer ontbijten deze week ruim 10.000 kinderen op 68 basisscholen in Zeeland. Met speciaal lesmateriaal leren zij bovendien meer over een goed ontbijt als beste start van de dag. Dat het nodig blijft om het belang van ontbijten te onderstrepen, blijkt uit onderzoek dat Netpanel in oktober deed onder meer dan 3.000 basisschoolkinderen in het hele land. Daaruit komt naar voren dat één op de zes kinderen niet dagelijks ontbijt. Gevraagd naar hun droomontbijt zouden de meeste kinderen het liefst met Wesley Sneijder of Nick en Simon snacks eten voor de TV. Ruim de helft (54%) wil dat hun beste vriend of vriendin daar ook bij is. Het merendeel van de kinderen (67%) bepaalt normaal gesproken zelf waar het ontbijt uit bestaat. Wel hebben ze drie belangrijke tips voor hun ouders om daar invloed op te krijgen: maak ons op tijd wakker, maak het ontbijt voor ons klaar en ontbijt samen met ons.

Lees ook:Middelburgse kids aan het schoolontbijt!
Lees ook:Burgemeesters aan ‘t ontbijt!
Lees ook:Ontbijten bij burgemeester!
Lees ook:Oranje Fonds steunt met 344.870 euro 146 Zeeuwse sociale initiatieven!
Lees ook:Veere zoekt Appeltjes van Oranje!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kinderen en senioren ontbijten samen in Middelburg!

  1. Ontbijt Zeeland

    Neem eens een kijkje in ons assortiment en bedenk wie u zou kunnen verrassen met een ontbijtdoos, ontbijtmand, opdekontbijt of luxe champagne ontbijt met ambachtelijke bonbons en rozen!”

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>