Weekend van de Wetenschap brengt kennis dichtbij, ook in Zeeland!

kerncentrale 2
MIDDELBURG – Wetenschap en technologie, daar draait het om tijdens het eerste weekend van oktober. Van de taken van de allerkleinste organismen in onze zee tot scheikundeproefjes. Het is allemaal te zien, te beleven en te horen op 5 en 6 oktober tijdens Weekend van de Wetenschap. Het thema, ‘Schatkamers’, staat symbool voor wat er op zaterdag en zondag gebeurt; het publiek krijgt de kans om in aanraking te komen met de wereld achter wetenschap en technologie, die vaak verborgen blijft. Ook in Zeeland kan jong en oud op ontdekkingstocht.

In het Weekend van de Wetenschap ervaart het publiek welke rol de wetenschap- en technologiesector in Nederland en in ons dagelijks leven inneemt. Zeker honderdveertig bedrijven, instellingen, wetenschappelijke instituten, musea en universiteiten openen hun deuren tijdens en rondom dit weekend.

Schatkamer van Zeeland

Hoe kan de natuur bijdragen aan de bescherming van onze kust? Hoe is het om een wadpier te zijn en hoe meten we onze waterkwaliteit? Onderzoekers van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) vertellen het op vrijdagavond 4 en zaterdag 5 oktober in Yerseke. Bezoekers hebben ook de mogelijkheid om zelf mee te doen met proefjes en discussies en leren meer over de planten, dieren en micro-organismen van onze zee.

Ook in de Zeeuwse Bibliotheek is op de zaterdag in het weekend van alles te doen op gebied van wetenschap en technologie tijdens hun jaarlijkse Wetenschapsdag. Verschillende organisaties zoals Technocentrum Zeeland, Covra, EPZ, Scalda, Hogeschool Zeeland en University College Roosevelt organiseren activiteiten voor kinderen. Denk aan het doen van scheikundeproefjes en een laboratoriumonderzoek, het volgen van recycle workshops, het bouwen van zonne-energiebootjes en je mobieltje opladen op een energiefiets. Ouders en grootouders mogen natuurlijk ook mee.

Van sporttechnologie tot ruimtevaart

Ook in de overige elf provincies in Nederland doen veel ‘mooie’ namen mee aan Weekend van de Wetenschap, zoals: InnoSportLab Thialf, SRON, NIZO food research en Onderzoeksinstituut Psychologie. Op de website www.hetweekendvandewetenschap.nl is de meest actuele lijst van deelnemende organisaties en activiteiten opgenomen. Voor sommige activiteiten is er beperkt plaats en is het noodzakelijk om je aan te melden, ook geldt er voor een aantal activiteiten een toegangsprijs. De meeste activiteiten zijn gratis.

Lees ook:Weekend van de wetenschap!
Lees ook:Museumweekend!
Lees ook:Ga je mee naar ‘t Klok’uus?
Lees ook:Weekend van de Wetenschap!
Lees ook:Zeeuwse MuseumNa|8 is vrijdag!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>