Stayokay sluit zich aan bij WaterSpaarders!

stay okay watersparders

DOMBURG – Kinderen tijdens hun vakantie stimuleren om aan de slag te gaan met energiebesparing? Het klinkt niet voor de hand liggend, maar dat is precies wat Stayokay vanaf vandaag gaat doen. Stayokay heeft namelijk een contract getekend met WaterSpaarders, een initiatief van Unilever, Wereld Natuur Fonds en de Missing Chapter Foundation, opgericht door prinses Laurentien, dat aanzet tot korter douchen. Met leuke acties en activiteiten, zoals  (knutsel)workshops, moedigt Stayokay alle (school)kinderen en hun ouders aan om bewuster met water om te gaan en dus minder energie te gebruiken onder het motto: “minder warm water, beter voor later.” Dit initiatief geldt ook voor Stayokay Domburg.

Stayokay is trots op het partnerschap met Waterspaarders. Marijke Schreiner, algemeen directeur: “Stayokay realiseert jaarlijks bijna 900.000 overnachtingen, waarvan ca. 80.000 van kinderen in de basisschoolleeftijd uit binnen- en buitenland. Van oudsher, sinds de oprichting in 1929, zit ‘goed bezig zijn’ al in ons DNA. Met ons MVO-project ‘Goed bezig!’ wil Stayokay op een positieve manier bewustzijn creëren voor milieu en maatschappij; zowel bij onze gasten als bij alle 600 medewerkers op de 26 locaties. WaterSpaarders is hier een mooie aanvulling op. We verwachten met WaterSpaarders nog veel meer kinderen, jongeren en ouders te bereiken en op deze manier een steentje bij te dragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot”.

Creatieve workshops bij Stayokay

In de vakanties en weekenden organiseert Stayokay in alle “Puur Plezier”-familiehostels activiteiten voor jong en oud. De samenwerking met WaterSpaarders krijgt hierin een eigen rol. Kinderen kunnen deze zomer een etiket ontwerpen voor een fles doucheschuim tijdens de WaterSpaarders-workshop. Uiteraard draait het etiket om de boodschap dat 5 minuten douchen meer dan genoeg is. De flessen vormen een leuk en speels geheugensteuntje in de badkamer voor kinderen en hun ouders om korter te douchen.

Oprichters en partners

WaterSpaarders is een initiatief van kinderen en leerkrachten, samen met het Wereld Natuur Fonds, Unilever en de Missing Chapter Foundation. Zij worden ondersteund door partners als drinkwaterbedrijf Vitens, energiebedrijf Eneco, netbeheerder Enexis, vereniging van waterbedrijven Vewin, consumentenplatform Nudge, onderwijsuitgever Zorn en nu ook Stayokay hostels. Zij zetten hun eigen expertise in voor het initiatief en zo worden zoveel mogelijk kinderen en hun families bereikt. Bijna 15.000 kinderen doen inmiddels mee met Waterspaarders. Daarmee worden al 60.000 mensen bereikt die concreet energie besparen door niet langer dan vijf minuten te douchen.

Over WaterSpaarders

Bedrijven en organisaties sluiten zich aan bij WaterSpaarders om energiebesparing op een vernieuwende manier aan te pakken. Kinderen spelen daarin een cruciale rol:  Voor hen is energie besparen logisch, want “we hebben maar één aarde en daar moeten we zuinig op zijn.” Kinderen gaven aan dat zij zich willen inzetten om energie  te besparen door zelf in actie te komen en hun ouders en omgeving aan te zetten om ook energie te besparen. Zij kozen voor één duidelijke handeling: korter douchen. Het programma WaterSpaarders stelt kinderen in staat hun gewenste rol als ‘change agent’ in de praktijk te brengen, door kinderen de handvatten te geven om hun hele gezin aan te zetten tot korter douchen. Uitgangspunt daarbij is altijd dat kinderen en volwassenen samenwerken om hun gedrag duurzaam te veranderen.

Over Stayokay

Stayokay is in 1929 opgericht onder de naam NJHC (Nederlandse Jeugdherberg Centrale). In deze tijd bestond de stichting uit jeugdherbergen waar jongeren konden overnachten en elkaar ontmoeten. In 2003 veranderde de naam naar Stayokay, maar de focus op het ontmoeten is gebleven. Intussen bestaat de keten uit 26 bijzondere accommodaties op verrassend mooie plekjes in Nederland: midden in de stad, in de bossen of aan kust en water. Stayokay ontvangt zowel individuele gasten (van families tot backpackers) als groepen (van scholen en bedrijven tot vrienden en sportverenigingen). De stichting is sociaal maatschappelijk betrokken en werkt met duurzame producten. Daarnaast heeft Stayokay als eerste hospitality-keten in Europa het Europees Ecolabel ontvangen, hét keurmerk voor milieuvriendelijke producten en diensten. 

 

WaterSpaarders bij Stayokay

www.stayokay.com

Lees ook:Scharrelkidsclub: unieke samenwerking IVN Natuureducatie, Terra Maris en Stayokay
Lees ook:Warme Truiendag!
Lees ook:Ga je mee naar ‘t Klok’uus?
Lees ook:Zonnepanelen voor dak basisschool St. Willibrordus!
Lees ook:Bronzen Smiley voor kinderafdeling ADRZ!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>