Verbouwing ‘t Gasthuis!

bouwvakker

MIDDELBURG – Voor SVRZ ’t Gasthuis in Middelburg is deze maand de uitvoering van een lang gekoesterde wens van start gegaan. In de SVRZ locatie aan het Noordpoortplein waren nog altijd tweepersoonskamers aanwezig. Per twee kamers één sanitaire ruimte. Na een verbouwtraject van twee jaar zal dit verleden tijd zijn.

Bij de ingebruikname van SVRZ ´t Gasthuis in 1997 was deze locatie een hele vooruitgang voor de cliënten die tot dan in zespersoons kamers in Der Boede hadden gewoond. De verwachting was echter dat de nieuwe generatie zorgvragers niet tevreden zou zijn met een tweepersoonskamer. Die verwachting is werkelijkheid geworden. In diverse tevredenheidsonderzoeken scoort de gedeelde kamer en badkamer altijd laag.

In de loop van 2017 zal dit voorgoed tot het verleden behoren.

Na de verbouwing zullen er in SVRZ ´t Gasthuis alleen nog maar eenpersoonskamers zijn. Allemaal met eigen sanitair. Door het toepassen van een ingenieuze constructie is dit mogelijk. In plaats van de oorspronkelijke 120 plaatsen, zal er dan ruimte zijn voor ongeveer 80 cliënten. SVRZ ´t Gasthuis kan zich hierdoor verder specialiseren in haar zorgverlening.

Met de verbouwing wordt een belangrijke kwaliteitsslag gemaakt.

Over SVRZ ´t Gasthuis

SVRZ ’t Gasthuis heeft acht locaties en biedt daarmee zorg aan mensen met dementie, somatische klachten of het syndroom van Korsakov.

SVRZ is een zorgorganisatie in Zeeland met verspreid over de provincie drie centra voor zorg en revalidatie, vijf zorgcentra, talrijke kleinschalige woonvormen, thuiszorg en een breed aanbod aan zorg- en welzijnsgerelateerde diensten. SVRZ biedt alle vormen van ouderenzorg. Van verpleeghuiszorg tot dagbehandeling en van revalidatie tot zorg Thuis. Maar ook voor ergotherapie of activiteiten in een ontmoetingscentrum bent u bij SVRZ aan het juiste adres.

Lees ook:Schoolkoor in SVRZ ´t Gasthuis!
Lees ook:Kerstmarkt ‘t Gasthuis!
Lees ook:Waterscouts op bezoek in SVRZ ´t Gasthuis
Lees ook:Kinderen bakken cupcakes in SVRZ ‘t Gasthuis
Lees ook:Kerstliederen zingen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>