ADRZ: Nieuwe methode langdurige infusietherapie!

adrz

GOES - Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) introduceert een nieuwe methode om langdurige infusietherapie te geven: de PICC-lijn. (De afkorting PICC staat voor: Perifeer Ingebrachte Centrale Catheter)

De afdeling chirurgie van het ADRZ is na een pilotfase van 3 maanden gestart met het plaatsten van PICC-lijnen voor patiënten die langdurige gebruik moeten maken van een infuus. Een PICC-lijn is een dun slangetje dat in een bloedvat in de bovenarm wordt ingebracht en eindigt in een groter bloedvat. Hierdoor kan een PICC-lijn langer blijven zitten dan een gewoon infuus en is deze bij uitstek geschikt voor patiënten die langdurig antibiotica, chemotherapie en/of voeding moeten krijgen.

Waar voorheen een langdurige opname noodzakelijk was, kan de  PICC-lijn eenvoudig onder lokale verdoving ingebracht worden en in de thuissituatie gebruikt worden. Daarnaast is een  groot voordeel van een PICC-lijn  dat patiënten niet meer veelvuldig geprikt hoeven te worden. Ook kan de PICC-lijn gebruikt worden om meerdere keren bloed uit af te nemen.

 

 

Lees ook:Fundusopie kan nu ook bij het Klinisch Chemisch Laboratorium ADRZ!
Lees ook:ADRZ houdt open dag!
Lees ook:Werkbezoek: CvdK Polman in ziekenhuis!
Lees ook:Weer operaties ADRZ!
Lees ook:Vaste PET-scan voor Zeeuwse ADRZ-patiënten!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>