Jutters exposeren kunst in SVRZ ‘t Gasthuis!

svrz blog

 

MIDDELBURG – De werken van Jut en Jul strandspul zijn tot en met augustus te bewonderen en te koop in SVRZ ‘t Gasthuis in Middelburg. Op de eerste verdieping van het centrum voor zorg en revalidatie aan het Noordpoortplein hangen de werken die gemaakt zijn van gejut strandspul.

Jut en Jul Strandspul bestaat uit Franny Kemp en Marjon Jobse. Ze maken al enkele jaren kunst van zelf gejut strandspul. De kunst bestaat uit vondsten uit ‘onze’ Noordzee, en van het Zeeuwse strand. Hier nemen natuurlijk schelpen en drijfhout een belangrijke plaats in. Maar ook andere aangespoelde zeeschatten als, krabbenschilden, zeewier, zeepokken, eikapsels van zeedieren vormen een mogelijkheid tot kunst te worden verheven.

Een aantal werken in ’t Gasthuis zijn echt Zeeuws. Het strandspul is veranderd in een Walcherse boerin maar ook in de herkenbare Zeeuwse knoop. De expositie is dagelijks te bezichtigen op de eerste verdieping van SVRZ ’t Gasthuis.

Jut en Jul Strandspul geven workshops thuis en op locatie met voornamelijk schelpenkunst. Ze exposeren de kunst en staan ook op diverse markten in Zeeland. Ook werken ze in opdracht. Samen met de klant kijken ze hoe ze de opdracht kunnen volbrengen.

Over SVRZ

SVRZ ’t Gasthuis is een voorziening van SVRZ. SVRZ is een zorgorganisatie in Zeeland met verspreid over de provincie drie centra voor zorg en revalidatie, vijf zorgcentra, talrijke kleinschalige woonvormen, thuiszorg en een breed aanbod aan zorg- en welzijnsgerelateerde diensten. SVRZ biedt alle vormen van ouderenzorg. Van verpleeghuiszorg tot dagbehandeling en van revalidatie tot ZorgThuis. Maar ook voor ergotherapie of activiteiten in een ontmoetingscentrum bent u bij SVRZ aan het juiste adres.

Lees ook:Toos de Herder exposeert in SVRZ ´t Gasthuis!
Lees ook:Schoolkoor in SVRZ ´t Gasthuis!
Lees ook:Kerstliederen zingen!
Lees ook:Waterscouts op bezoek in SVRZ ´t Gasthuis
Lees ook:Lentefair SVRZ ´t Gasthuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>