Boomfeestdag

boomfeestdag

ZIERIKZEE – De gemeente Schouwen-Duiveland, houdt ook dit jaar samen met Natuur en Milieu Educatie, de Boomfeestdag voor alle leerlingen van groep 7 en 8 op Schouwen-Duiveland. Op woensdag 22 maart wordt de Boomfeestdag voor de zestigste keer in heel Nederland gevierd.

Thema ‘Bomen verbinden’

Dit jaar is gekozen voor het thema ‘Bomen verbinden”. Een laan met bomen kan immers verschillende wijken van een stad met elkaar verbinden maar ook mensen die elkaar onder een boom op een bankje ontmoeten. Op Schouwen-Duiveland zijn er tal van dergelijke mooie plekken te vinden.

Programma

Het programma is ook in 2017 leerzaam en gevarieerd. Op diverse locaties worden wilgen geknot en in de Westhoek worden enkele elzenmeten afgezet. Onder begeleiding van gidsen zijn er natuurwandelingen in het slot bos van Haamstede en in de boswachterij van Westerschouwen. Verder wordt er een biologische boomgaard bezocht. Aan de Hofweg in Oosterland, Plattecapelledijk in Nieuwerkerk, het Transferium in Renesse, de Zandweg Kerkwerve en de Noorddijk Brouwershaven vinden ook activiteiten in het kader van Boomfeestdag plaats.

Start

Het Mierewekken in Poortambacht is dit jaar de locatie waar Boomfeestdag 2017 officieel van start gaat. Burgemeester Rabelink opent de dag en de leerlingen van basisschool St. Willibrordus in Zierikzee zingen een lied of lezen een gedicht. Alle activiteiten vinden plaats tussen 09.00 en 12.00 uur.

 

Lees ook:60ste boomfeestdag
Lees ook:Ook in Hulst boomfeestdag!
Lees ook:Bomen erbij!
Lees ook:Landelijke Boomfeestdag natuurlijk ook in Veere!
Lees ook:Scholieren planten honderd bomen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>