CRDL in SVRZ Ter Valcke

SVRZ Ter Valcke heeft de CRDL (Cradle) aangeschaft, het interactieve zorginstrument dat aanraking vertaalt naar geluid. De CRDL is een prachtig instrument om contact mogelijk te maken voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie zoals bijvoorbeeld mensen die lijden aan dementie.

We zijn ontzettend blij met de aanschaf van de CRDL omdat het één van de middelen is dat bijdraagt aan menselijke waarde en behoudt van persoonlijke aandacht. Het sluit erg goed aan bij onze visie waarbij we aandacht voor onze cliënten als één van de vijf uitgangspunten voor goede zorg van onze cliënten hebben gedefinieerd. “Het is heel ontroerend om te zien wat aanraking bij mensen teweegbrengt”.

Waardevolle contactmomenten

De CRDL is een relatief nieuw instrument dat op een mooie en wonderbaarlijke wijze helpt om contact te maken met een naaste of een cliënt. Dit gebeurt als je elkaar én het instrument aanraakt. De CRDL kan verschillende geluiden ten gehore brengen. Het zijn alle herkenbare geluiden. Zoals geluiden uit de natuur, de stad, het huishouden en van muziekinstrumenten. De klank verandert naar gelang de manier van aanraken, tikken klinkt bijvoorbeeld anders dan strelen. De CRDL kan zowel 1-op-1 als in een groep worden gebruikt. Mensen kunnen de kring uitbreiden als schakels in een ketting. “De CRDL biedt mensen een instrument om echt contact te maken. Dit is niet alleen fijn voor de verzorgers, maar juist ook voor de familie die hierdoor zinvol en plezierig contact kunnen maken met hun naaste”.

De CRDL is een houten object in de vorm van een ellipsoïde dat zowel op tafel als comfortabel op schoot geplaatst kan worden. Het nodigt intuïtief uit om aangeraakt te worden door het verfijnde en speelse ontwerp.

Over SVRZ

SVRZ Ter Valcke is een centrum voor zorg en revalidatie van SVRZ.

SVRZ is een zorgorganisatie in Zeeland met, verspreid over de provincie, drie centra voor zorg en revalidatie, vijf zorgcentra, talrijke kleinschalige woonvormen, thuiszorg en een breed aanbod aan zorg- en welzijnsgerelateerde diensten. SVRZ biedt alle vormen van ouderenzorg, van verpleeghuiszorg tot dagbehandeling en van revalidatie tot zorg Thuis. Daarnaast bent u ook voor ergotherapie of activiteiten in een ontmoetingscentrum bij SVRZ aan het juiste adres.

 

Lees ook:SVRZ Ter Valcke wint de CZ – verwenzorgprijs: Buren en cliënten samen aan de pannenkoeken!
Lees ook:Artsen Oekraïne bezoeken SVRZ in Goes!
Lees ook:Kerstmarkt in SVRZ Ter Valcke
Lees ook:Kerstmarkt in SVRZ Ter Valcke!
Lees ook:Ervaringen uitwisselen en deskundig advies bij SVRZ

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>