N59 veiliger

N59

ZIERIKZEE – De N59 op Goeree-Overflakkee is een onderwerp dat de gemoederen ook in Zeeland bezig houdt. Met enige regelmaat gebeuren er ongelukken op de weg; ook vinden gebruikers dat de doorstroming en reistijd te wensen overlaten. Dat gaat veranderen: de N59 wordt verkeersveiliger en duurzamer. Met de ondertekening van een bestuursovereenkomst is een belangrijke stap gezet.

Zowel voor Goeree als voor Schouwen-Duiveland is de N59 de belangrijkste ontsluitingsweg naar de Randstad en West-Brabant. Een veilige en robuuste N59 is belangrijk voor Zeeland; ook al ligt de weg grotendeels op Zuid-Hollands grondgebied. Provincie Zeeland is daarom nauw betrokken bij maatregelen om de verkeersveiligheid, doorstroming en duurzaamheid van de N59 te verbeteren.

Gedeputeerde Harry van der Maas van Verkeer is er blij mee: “De N59 is in feite de poort van Zeeland. De grootste knelpunten liggen op Goeree, dus die moeten als eerste worden aangepakt. Al hopen we natuurlijk wel dat daarna ook het Zeeuwse deel van de N59 volgt.” Nu in de overeenkomst financiering, organisatie, verantwoordelijkheden en opdrachtverlening zijn vastgelegd, wordt gewerkt aan het uitvoeringsplan. Een uitgewerkt plan met maatregelen is er in de zomer van 2018.

Lees ook:Landbouwroute Tholen officieel open!
Lees ook:Dubbele Poort gesloten voor inrijdend verkeer
Lees ook:Parkeerterrein verdwijnt
Lees ook:Fietsongevallen!
Lees ook:Herindeling Zeeland: Goeree erbij en Zeeuws-Vlaanderen weg!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>