Sinterklaasspecial (4): Kent u de Sinterklaasliedjes nog?

MIDDELBURG – Hoor de wind waait door de bomen, Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht en Wie komt er alle jaren… Zomaar 3 titels van Sinterklaasliedjes. Klassiekers! Kent u de Sinterklaasliedjes nog? Er zijn er heel veel die nog steeds worden gezongen door de kinderen van vandaag de dag. Sommige klinken minder en natuurlijk zijn er ook veel liedjes bijgekomen.

Het zingen van de Sinterklaasliedjes begint al bij de aankomst van de Goedheiligman in onze provincie. En natuurlijk als de Sint thuis, op school of bij de vereniging op bezoek komt, bij het schoen zetten en tijdens de pakjesavond.

Aangeleerd

De liedjes worden de kinderen door de vader, moeder, grootouders, of leerkracht aangeleerd. Er zijn tekstboekjes en natuurlijk talloze cd’s en dvd’s. En laten wij YouTube niet vergeten. Dat staat er vol mee en de jeugd van nu heeft massaal YouTube ontdekt.

https://youtu.be/nu4x2Z4V3zI (hoor de wind waait door de bomen)

https://youtu.be/QCb_JlFfpQk  (wie komt er alle jaren)

https://youtu.be/O7MUfhhHRaY (Sinterklaas wie kent hem niet)

https://youtu.be/Svg5EWtUrnQ (Party Piet Pablo & Love Piet – Pietenliefde – 2014)

Trouwens, in de zestiende en zeventiende eeuw waren er al een soort Sinterklaasliederen die uit volle borst werden gezongen. In de negentiende eeuw kwamen Sinterklaas goed heiligman, Sinterklaasje bonne bonne bonne en  Sinterklaas kapoentje. Einde negentiende en begin twintigste eeuw verschenen onder andere O, kom er eens kijken en Zie ginds komt de stoomboot.

 

Lees ook:Sinterklaasspecial (7): Zwarte Piet, mag hij wel, of mag het niet?!?
Lees ook:Sinterklaas op Stingtray Music
Lees ook:Sinterklaas in de problemen met pakjesboot bij Vrouwenpolder!
Lees ook:Sinterklaasspecial (3): De schoen zetten….
Lees ook:Sinterklaas komt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>