Vestingcross!

HULST – De Vestingcross in Hulst is zondag 12 februarit. Deze internationale veldrit belooft een mooi sportfeest te worden.

Een evenement van deze omvang brengt uiteraard ook enige overlast met zich mee. Er is op 12 februari 2017 sprake van diverse verkeersmaatregelen:

Evenemententerrein
Het parcours van de Vestingcross loopt over de Tivoliweg, Glacisweg/Ravelijn, Dubbele Poort, Molenbolwerk en Keldermanspoort. Deze omgeving wordt op 12 februari 2017 afgesloten als evenemententerrein. Dit terrein kan enkel worden betreden op vertoon van een toegangskaart.

Wegafsluitingen
Het is nodig om ook een aantal andere straten af te sluiten voor het verkeer. Deze straten/straatgedeelten zijn op zondag 12 februari 2017 afgesloten vanaf 6.00 uur tot 20.00 uur.
Afgesloten zijn:

 • Tivoliweg, gedeelte tussen Lyceumstraat en de Dubbele Poort
 • Glacisweg
 • Hulster Nieuwlandweg, gedeelte tussen Tivoliweg en Bollewerck.
 • Wilhelminalaan, gedeelte tussen Glacisweg en Liduinapark.
 • Zandstraat, gedeelte tussen Glacisweg en Willem Alexanderstraat.
 • Dubbele Poort.
 • Minderbroedersstraat, gedeelte tussen Overdamstraat en Kloostergang.
 • Overdamstraat.

Binnenstad beperkt bereikbaar
Op zondag 12 februari 2017 is – door de diverse wegafsluitingen – de verkeerscirculatie in de binnenstad beperkt. Er worden die dag op veel plaatsen in Hulst verkeersregelaars ingezet. Zo ook op het kruispunt Stationsweg / Van der Maelstedeweg. Bezoekers worden daar zoveel als mogelijk aangezet om buiten de stad te parkeren.
De Frans van Waesberghestraat is op zondag 12 februari 2017 toegankelijk voor het verkeer. Wel wordt de rijrichting in deze straat die dag deels omgedraaid.

Graauwse én Dubbele Poort afgesloten
In verband met de werkzaamheden in de Zoutestraat is de Graauwse Poort op 12 februari 2017 nog afgesloten voor het verkeer. Omdat de Dubbele Poort die dag ook moet worden afgesloten, kan het verkeer enkel en alleen via de Stationsweg de binnenstad in- en uitrijden. Het verkeer wordt daar door verkeersregelaars begeleid.

Het gedeelte van de Tivoliweg gelegen tussen de Glacisweg en de Dubbele Poort wordt ook op zaterdag 11 februari 2017 vanaf 7.00 uur voor de helft afgesloten. Verkeer kan enkel nog de stad inrijden via de Dubbele Poort en daar niet meer de stad verlaten. Net als op zondag 12 februari 2017 kan ook op deze dag het verkeer de binnenstad enkel verlaten via de Stationsweg.

Parkeerverbod
Op zondag 12 februari 2017 geldt vanaf 6.00 uur tot 20.00 uur een parkeerverbod in de volgende straten:

 • Tivoliweg, gedeelte tussen de Glacisweg en de Dubbele Poort.
 • Glacisweg.
 • Zandstraat, gedeelte tussen de Glacisweg en Willem Alexanderstraat.
 • Dubbele Poort.
 • Grote Markt.
 • ’s-Gravenhofplein.

In het gedeelte van de Tivoliweg gelegen tussen de Glacisweg en de Dubbele Poort geldt op zaterdag 11 februari 2017 vanaf 7.00 uur al een parkeerverbod.
Bezoekers van de Vestingcross worden op de invalswegen verwezen naar parkeerterreinen (o.a. bij Interjute en het voormalige Neckermann terrein). Vanaf daar worden zij met shuttlebussen naar de Koolstraat te Hulst gebracht.

Voor de deelnemers aan de Vestingcross worden parkeerlocaties gereserveerd. De parking voor de jeugdrenners en hun entourage is aan de Glacisweg. Het ’s-Gravenhofplein is bedoeld voor de eliterenners. De Grote Markt is voorzien voor de overige pers en de organisatie.

Informatie
Nadere informatie over de Vestingcross kunt u vinden op www.vestingcross.nl. Voor overige vragen kan contact worden opgenomen met het team Communicatie, bereikbaar via tel. 14 0114.

 

Lees ook:Vestingcross
Lees ook:Dubbele Poort gesloten voor inrijdend verkeer
Lees ook:Zondag vestingcross!
Lees ook:Weer vestingcross
Lees ook:Werken Hulst-noord weer van start!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>