Wat een streken (1): Het Utrecht van Piet, Riet en Marcel

VLISSINGEN – Wat hebben Piet, Riet en Marcel gemeen? In elk geval hun achternaam Van der Voort. Bovendien zijn ze alle drie in Utrecht geboren. De Domstad waar ze allemaal goede herinneringen aan hebben.

Natuurlijk houden ze van De Dom, de Oudegracht met de leuke winkels en terrassen. Ze houden van de Plompetorengracht, het Neude en Vredenburg. En ook van het onlangs vernieuwde winkelcentrum Hoog Catharijne en het Centraal Station.

Utrecht heeft nog veel meer plekjes die de moeite waard zijn. In de binnenstad is er genoeg te zien en te beleven. De stad is centraal gelegen in ons land en daarom gewild bij veel mensen. Daardoor bruist het er het hele jaar door.

Ook de wijken van de stad zijn de moeite waard. In verschillende buurten hebben Piet, Riet en Marcel gewoond. Bekende wijken in Utrecht zijn onder andere Zuilen, Overvecht, Kanaleneiland en Wijk C. De laatste is een echte volksbuurt in het centrum waar het vaak gezellig is. Daar woonde Marcel een periode, evenals in Overvecht.

In Utrecht spreken ze dialect. Dankzij Herman Berkien en Tineke Schouten kent menigeen Nederlander het aparte taaltje van de Domstad. Een lekker plat dialect dat vrolijk overkomt.

Hoewel er nog veel historische gebouwen bewaard zijn gebleven is er veel nieuwbouw.

Lees ook:Wat een streken (14 en slot): Utereg me stadsie
Lees ook:Op naar de 50 (6): Marcel het erwtensoepkind!
Lees ook:Gefeliciteerd Pa
Lees ook:Op naar de 50 (11): Winterviolen!
Lees ook:Drama voor Zeeuw Danny Blind: FC Utrecht vernedert Ajax met 3-0!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>