Filmhits bij Cinema Middelburg

poster_Taxidriver_A2_aangepast#1.indd

MIDDELBURG – Dat is nog eens leuk. Cinema Middelburg toont verschillende filmhits. Zoals Taxidriver uit 1976 op vrijdag 21 juli om 21.30 uur en op woensdag 26 juli om 20.00 uur.

  Martin Scorsese schildert een bijzonder grimmig portret van de New Yorkse taxichauffeur Travis Bickle (Robert De Niro). Bickle trekt eenzaam ten strijde tegen de verloedering in de stad en draait daarin volledig door. De scène waarin Bickle (met Mohawk-hanenkam) tegen zijn spiegelbeeld staat te praten (‘You talkin’ to me?’), is klassiek geworden. Harvey Keitel, Jodie Foster (als tienerhoertje) en Cybill Shepherd maken hun opwachting in gedenkwaardige bijrollen.
De film won de Gouden Palm in Cannes en kreeg vier Oscarnominaties: voor beste film, beste acteur (De Niro) en beste vrouwelijke bijrol (Foster) en beste originele score (Herrmann, postuum). (Hitchcock-)componist Bernard Herrmann maakte voor Taxi Driver zijn laatste score.

Duur: 113 minuten, Nederlands ondertiteld

Koop hier een e-ticket >   

Souvenir
(met korte voorfilm ‘Het Rijexamen’)

Isabelle Huppert speelt Liliane, een onopvallende arbeidster die laurierblaadjes op de paté legt in de vleeswarenfabriek, maar ooit schitterde als ‘Laura’ in de hitlijsten met het nummer ‘Souvenir’. Ze nam zelfs deel aan het Eurovisie Songfestival en werd toen tweede. Dertig jaar later is Lilianes ster helemaal uitgedoofd. Ze woont in een kleurloos flatje en haar leven blinkt uit in monotonie en anonimiteit. Ze wil ook niet meer herinnerd worden aan haar vroegere zangcarrière. Dit verandert wanneer op een dag de 22-jarige Jean in de fabriek verschijnt en in haar leven komt. Ze raken verliefd en hij is vastbesloten om Liliane terug te laten schitteren!

Duur: 90 minuten, Nederlands ondertiteld

Te zien vanaf vrijdag 21 juli om 19.00 uur

Koop hier een e-ticket >  

La La Land   

Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen.

Duur: 128 minuten, Nederlands ondertiteld

Te zien vanaf donderdag 20 juli om 20.00 uur.

Koop hier een e-ticket >  

https://youtu.be/sLpMx8_TYOo

Lees ook:Sami Blood bij Cinema Middelburg
Lees ook:A Bras Ouverts bij Cinema Middelburg
Lees ook:De Oscar voor Beste Film Moonlight bij Cinema Middelburg
Lees ook:The Swedish Theory of Love en meer bij Cinema Middelburg
Lees ook:A Family Quartet en meer bij Cinema Middelburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>