Mezger wint landelijke én provinciale HEERLIJK10Daagse publieksprijs

DOMBURG – De 12e editie van de HEERLIJK10Daagse zit er weer op. Van 27 oktober t/m 5 november stonden honderden toprestaurants extra op scherp om de culinaire liefhebbers voordelig kennis te laten maken met de Nederlandse gastronomie. De HEERLIJK-gasten hebben na hun etentje een review achter gelaten en de restaurants beoordeeld op eten, service, sfeer en gastvrijheid. De stemmen zijn geteld en de top 5 beste restaurants van Zeeland zijn:

1. Mezger 9,34 (Domburg)

2. De Kromme Watergang** 9,32 (Hoofdplaat)

3. De Gevangentoren 9,00 (Vlissingen)

4. Katseveer* 8,91 (Wilhelminadorp)

5. ZenC 7,50 (Middelburg)

Zeeuwse glorie

Nieuw in de landelijke top 10 is Mezger (Domburg) die gelijk binnenstroomt op de nummer-één-positie. Saillant detail: het restaurant is nog maar net geopend, en deed voor het eerst mee met HEERLIJK10Daagse. Met een 9,34 als eindcijfer bewijzen patron-cuisiniers Sander de Jonge & Jeroen Tanis en hun team tot de absolute top te behoren. Mezger laat hiermee gerenommeerde sterrenrestaurants achter zich als De Bokkedoorns** (Overveen), Lucas Rive* (Hoorn) en Wollerich* (Sint-Oedenrode). Al eerder wist het HEERLIJK10Daagse publiek culinair Zeeland te waarderen. In 2015 ging tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang** (Hoofdplaat) er met de felbegeerde publieksprijs vandoor.

 

Landelijke top 10

1. Mezger 9,34 (Domburg)

2. Lucas Rive* 9,29 (Hoorn)

3. De Bokkedoorns** 9,15 (Overveen)

4. Wollerich* 9,13 (Sint-Oedenrode)

5. De Rozario 8,97 (Helmond)

6. Tante Koosje* 8,96 (Loenen aan de Vecht)

7. Bridges* 8,94 (Amsterdam)

8. Katseveer* 8,91 (Wilhelminadorp)

9. De Witte Zwaan 8,85 (De Bilt)

10. Herberg de Engel 8,81 (Dodewaard)

‘’In het voorjaar van 2017 hebben wij onze culinaire droom verwezenlijkt door Mezger te openen. Wij zijn dan ook super trots dat onze passie ook gewaardeerd wordt door de gasten én dat wij als landelijke winnaar uit de bus komen!’’ – aldus de trotse winnaars Jeroen en Sander.

 

Save the date!

HEERLIJK10Daagse winnaarseditie vindt plaats van 17 t/m 26 november en reserveren kan vanaf nu via www.heerlijk.nl/10daagse. Omdat alleen de winnaars hieraan mogen meedoen zal de vraag naar een tafeltje groot zijn. Voor een 3-gangenlunch betaal je slechts € 22,50* en voor een 3-gangendiner maar € 27,50*. *Restaurants met Michelinster(ren) vragen € 10,- toeslag per ster.

Lees ook:De Kromme Watergang** aan de top in Zeeland
Lees ook:Top 5 Heerlijk 10 daagse: Kromme Watergang op 1!
Lees ook:’t Vlasbloemeken* aan de top in Zeeland!
Lees ook:HEERLIJK10Daagse!
Lees ook:Heerlijk 10-daagse!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>