Uitbreiding begraafplaats!

KOUDEKERKE - De begraafplaats van Koudekerke aan de Biggekerksestraat krijgt extra begraafruimte. De huidige begraafplaats heeft nog ruimte tot 2021.

Herinrichting

Er zijn meerdere oplossingen onderzocht en de gemeenteraad heeft op 28 januari 2016 besloten om een deel van de huidige begraafplaats te verhogen en opnieuw in te richten. Het gaat om twee grafvelden waar tussen 1923 en 1965 is begraven met in totaal in zevenhonderd graven. Er zijn nog honderdtwaalf grafmonumenten aanwezig. De monumenten worden voor de herinrichting tijdelijk verwijderd en kunnen op verzoek van de nabestaanden later herplaatst worden. Met de graven en de monumenten zal uiterst zorgvuldig omgegaan worden. Er worden geen graven geruimd.

Tot 1 april 2020, kunnen nabestaanden afspraken maken voor het behouden van monumenten. “Zij moeten wel zelf het initiatief nemen want voor de gemeente zijn zij onbekend. Het actief zoeken naar nabestaanden is een lastig en tijdrovend karwei dat, zo blijkt uit ervaring, weinig oplevert. De herplaatsing is kosteloos. Op de begraafplaats komen ook borden met daarop een uitleg over de uitbreiding” legt wethouder Jaap Melse uit.

Meer informatie vind u op onze website.

 

Lees ook:Zoektocht eigenaren grafmonumenten in Koudekerke
Lees ook:Ruimen graven van start in Axel!
Lees ook:Werkzaamheden begraafplaats
Lees ook:Goese graven verdwijnen…
Lees ook:Open dag begraafplaats!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>