Bakker Peter Daane over Pools strooizout in brood: Een schande voor ons mooie vak!


VLISSINGEN – “Een schande voor ons mooie vak! HOOG BEBOETEN zeg ik over Pools zout bij Nederlandse bakker”, twittert bakker Peter Daane van de Vlissingse en Middelburgse bakkerij Piet Daane donderdagavond. Hij reageert op het nieuws dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) Pools zout, waar mogelijk per ongeluk strooizout (!) in is verwerkt, heeft gevonden bij een Nederlandse bakker.

Dood gaan we niet van het strooizout, maar er zullen weinig Hollanders zijn die het graag in hun botterhammetje willen. Er is niet minder dan 200 kilo in het brood verwerkt. Het strooizout is in Polen verkocht voor menselijke consumptie.

Lees ook:Peter Daane is beste Bolus bakker!
Lees ook:Bakker Daane: Aan de eierkoek!
Lees ook:Middelburg en Vlissingen zitten bijna zonder strooizout
Lees ook:EURO 2012: Ook Echte bakker Piet Daane houdt van oranje!
Lees ook:Zeeuwse bolus in Australië!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>