Opgelet voor gaatjesboorders!

politiebus
VLISSINGEN – De laatste weken vinden veel woninginbraken plaats via de ‘gaatjes boor methode’. De inbreker boort een gat in een (raam)kozijn. Daarna kan hij via het gat met bijvoorbeeld een ijzerdraadje de hendel van het raam ontsluiten of sleutels ronddraaien in het deurslot. Vaak gebruikt de inbreker hierbij een zeer stil handboortje, waardoor hij vrijwel geruisloos binnen kan komen.

Houd inbrekers uit uw huis
Om te voorkomen dat inbrekers op deze wijze bij u thuis kunnen inbreken, kunt u het volgende doen:

Zorg dat ramen en deuren zijn voorzien van sloten die met een sleutel zijn af te sluiten;
Draai ramen en deuren op slot en berg de sleutels op. Op deze manier voorkomt u dat ‘gaatjesboorders’ via het geboorde gat een raam of deur kunnen openmaken.

Buurtonderzoek
De politie stelt naar aanleiding van de inbraken vaak een buurtonderzoek in om te achterhalen of er wellicht buurtbewoners of getuigen zijn geweest. Zij kunnen soms waardevolle informatie hebben gezien of gehoord dat van belang kan zijn bij het opsporen van de daders. Dit soort informatie kan de politie overigens ook van pas komen bij het voorkomen van inbraken. Ziet u iets verdachts, een persoon of een auto? Noteer het signalement of kentekens van auto’s en geef het door aan de politie op 0900-8844.

Lees ook:Inbraakpreventie!
Lees ook:Maak het inbrekers niet makkelijk!
Lees ook:Gelegenheidsinbreker!
Lees ook:Maak het de inbreker moeilijk: Sleutel uit de deur!
Lees ook:Voetjesactie tegen inbraak!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>