Naar de kroning….en leeg is je woning!

inbreker
MIDDELBURG – Op de kroningsdag zullen veel mensen niet thuis zijn en inbrekers maken daar gebruik van. Neem uw voorzorgsmaatregelen. Gaat u op pad of op vakantie? Sluit uw ramen en deuren dan goed af. Ziet u iets verdachts? Bel direct 112.

Wat kunt u doen?

De politie probeert zoveel mogelijk woninginbraken op te lossen. Maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Gelukkig kunt u daar zelf ook veel aan doen. Immers, de gelegenheid maakt de dief! Zorg bij afwezigheid en vakantie dat uw woning goed is afgesloten. Voorkom dat er een kraak gezet wordt in uw woning.
Ook kunt u de politie helpen. Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details (kentekens en signalementen) en bel direct de politie op 112. Als u direct belt, is de kans groter dat wij als politie de verdachte kunnen aanhouden.

Website en Youtubekanaal

Meer informatie over het voorkomen van woninginbraak vindt u op www.politie.nl.
Op het Youtubekanaal van de politie Brabant vindt u acht filmpjes over de verschillende methoden van inbraak en wat u daartegen kunt doen. U vindt ze door binnen het kanaal te zoeken op het trefwoord ‘inbraakpreventie’. Daarnaast wijzen wij u graag op de website http://www.politiekeurmerk.nl/ van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Pas op voor insluipers

De meivakantie staat voor de deur. De temperatuur stijgt, open ramen en deuren zorgen voor verkoeling. Een inbreker weet dat ook. Hij ziet zijn kans, sluipt uw huis binnen en slaat toe.

Lees ook:Inbrekers gaan niet met vakantie!
Lees ook:Inbrekers niet op vakantie!
Lees ook:Inbraakvrije meivakantie
Lees ook:Politie: Stop de carnavalskraker
Lees ook:Dieven slaan toe!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>