Fietsendiefstallen!

gazelle easyglider blog
KRUININGEN – Bij het politieteam Reimerswaal zijn dit jaar al meer dan 70 meldingen binnengekomen van fietsendiefstallen. Dit zijn meer meldingen dan in voorgaande jaren. Veel van deze fietsen verdwenen bij de NS-stations in Kruiningen, Krabbendijke en Rilland. Maar ook op andere plekken worden fietsen weggenomen. Fietsendieven zijn voornamelijk overdag actief en veel diefstallen vinden plaats in woonwijken. Voor uw huis, bij de supermarkt of op school.

Veel dieven zijn gespecialiseerd in één soort slot. Gebruik daarom minstens twee verschillende sloten, bijvoorbeeld een ringslot, een beugelslot en een kettingslot. Dit werkt bovendien vertragend.

Zet uw fiets met frame en voorwiel vast aan een vast punt (brug, lantaarnpaal of fietsenrek), zodat de fiets niet meegenomen kan worden naar een donker steegje of een andere plek waar de dief op zijn gemak kan werken. Zet uw fiets nooit alleen aan het voorwiel vast; dieven draaien het voorwiel los en nemen de rest van de fiets mee.

Maak de sloten zo hoog mogelijk vast

Voor dieven met een betonschaar is het namelijk lastig als ze de tang niet op de vloer kunnen leggen om kracht te zetten. Bij een beugelslot: bevestig het slot nooit in het midden van het frame aan een vast punt. De dief kan dan met de hele fiets gaan ronddraaien, waardoor het slot openbreekt.

Stal uw iets tegenover een plek waar mensen staan te wachten, zoals tegenover een bushalte. Dieven worden liever niet bekeken terwijl ze een slot openbreken. De beste kans dat uw fiets er nog staat heeft u in een bewaakte fietsenstalling.

Verloren of gevonden

Op www.verlorenofgevonden.nl staan alle gevonden voorwerpen die door de gemeenten worden geregistreerd. Door te zoeken op de gemeente Reimerswaal kunt u zien welke voorwerpen zijn aangetroffen. Met enige regelmaat worden hier ook fietsen op aangemeld. Misschien staat uw fiets er wel bij.

Toch gestolen?

Mocht uw fiets toch zijn gestolen, doe dan altijd aangifte bij de politie. Op die manier krijgt de politie een beter beeld van de aantallen en tijdstippen waarop de fietsen worden gestolen. Via www.politie.nl kunt u snel en gemakkelijk aangifte doen. Ziet u een verdachte situatie? Meldt dit dan bij de politie. Dit kan via 0900-8844.

Lees ook:Tips tegen fietsendiefstal!
Lees ook:Fietsenheler
Lees ook:Inbrekers milieustraat vergeten fietsen
Lees ook:Gestolen fietsen!
Lees ook:Diefstal fietsendragers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>