Politieachtervolging!

politie snelweg blog
GOES – Nadat het ANPR systeem boven de A58 een gestolen voertuig registreerde, wilde de politie deze auto aan de kant zetten voor een controle. De bestuurder was echter niet van plan om te stoppen en ging er met hoge snelheid vandoor.

Woensdagavond 20 november om 19.40 uur registreerde het Automatic Number Plate Recognition (ANPR) Systeem boven de weg dat er een als gestolen geregistreerde auto vanuit Bergen op Zoom richting Goed reed over de A58. Direct ging een politie eenheid naar richting snelweg om de auto te onderscheppen. Ter hoogte van Yerseke zagen zij de gestolen Witte VW Golf inderdaad rijden en gaven een stopteken door voor hem te gaan rijden. Daar leek de bestuurder aan te voldoen. Netjes volgde hij de politie auto naar de rechterkant van de weg. Toen zij echter bijna tot stilstand kwamen, bedacht de bestuurder zich, gaf gas en ging er als een haas vandoor.

Achtervolging
De vluchtende verdachte werd meteen op de voet gevolgd door de politieagenten. Zij zagen hoe de Golf de afrit Heinkenszand met hoge snelheid nam, een rotonde in tegengestelde richting nam en uiteindelijk via de A58 weer richting Bergen op Zoom ging. Bij de achtervolging werden snelheden boven de 180 km/u gemeten. Mede door de natte sneeuw leverde dat gevaarlijke situaties op.

Aangehouden
Uiteindelijk werd de gestolen golf op om 20.15 uur op de Heimolen in bergen op Zoom klem gereden. De bestuurder, een 43 jarige inwoner van Westervoort, werd aangehouden. De man bekende later de diefstal van de auto. Bovendien bleek hij geen geldig rijbewijs te hebben.

Lees ook:Dwarse automobilist moet flink dokken!
Lees ook:Scooterdiefje!
Lees ook:Wietkwekerij Kapelle opgerold!
Lees ook:Te snelle rijder van de weg gehaald…
Lees ook:Autodief crasht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>