Drankrijder wil het op akkoordje gooien

dronken rijder 2

AXEL – Een 29–jarige man uit de gemeente Borsele is afgelopen vrijdag op de Axelse Sasweg aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Surveillerende agenten zien de verdachte omstreeks 02.35 uur met zijn voertuig op de Buthdijk rijden. Besloten wordt de bestuurder te controleren op alcoholgebruik. Deze denkt kennelijk ‘weg wezen’ en rijdt met een rap tempo voor het politievoertuig uit. Kort daarop krijgt de man een stopteken en zet hij zijn personenauto stil op de Sasweg.

Poging omkoping

De man stapt uit en begint gelijk van zijn neus te maken en wil de zaak ter plekke regelen met de agenten en biedt hen geld aan. Zijns inziens kan zijn rijbewijs niet ingenomen worden en moeten de agenten hem laten gaan. Uiteraard kan de man het niet op een akkoordje gooien en wordt bij hem een blaastest afgenomen. De uitslag is dat hij teveel gedronken heeft en een aanhouding volgt.

Ongepast gedrag

Op het bureau weigert de man mee te werken aan een ademanalyse. Diverse malen krijgen de agenten beledigingen naar hun hoofd geslingerd. Echter, bij een ernstige verdenking kan ook zonder ademanalyse het rijbewijs ingevorderd worden. Terwijl het proces-verbaal wordt opgemaakt, gebruikt de verdachte zijn cel uit protest als openbaar toilet. De rekening van de schoonmaakkosten valt binnenkort op de mat bij de vervuiler. Het dossier is ingezonden naar het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM). Nadat alle administratie is afgerond mocht de man weer naar huis.

Lees ook:Drankrijder negeert rijverbod!
Lees ook:Dronken op de weg!
Lees ook:Drankrijder vlucht!
Lees ook:Man bedreigt agenten na arrestatie
Lees ook:Drankrijder: Rijbewijs inleveren!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>