Ad Koppejan heeft CDA verkiezingsdrama net overleefd

Ad Koppejan

ZOUTELANDE – Tweede Kamerlid Ad Koppejan uit Zoutelande heeft –zoals het er nu uitziet-  het CDA verkiezingsdrama van woensdag 9 juni op het nippertje overleefd.

Het CDA maakte een dramatische val naar beneden en blijft steken op eenentwintig zetels. Koppejan staat als twintigste op de lijst, dus zou hij de komende vier jaar in het pluche mogen blijven zitten. Kamerleden met meer voorkeursstemmen zouden hem nog uit Den Haag kunnen weghouden. Minder goed is het verlopen met demissionair minister-president Jan Peter Balkenende, ooit uit Kapelle. Hij heeft zich het verlies aangetrokken en verdwijnt uit de Kamer. Wat demissionair minister van financiën Jan Kees de Jager, ook eens uit Kapelle, gaat doen is nog onduidelijk. De VVD is voor het eerst in de geschiedenis de grootste partij van ons land met eenendertig zetels, gevolgd door de PvdA (30). Grote winnaar van nu is de PVV van Geert Wilders. Hij gaat van negen naar vierentwintig zetels en is de derde partij van Nederland. En passeert zelfs het CDA. André Bosman uit Middelburg staat voor de VVD op de dertigste plaats. Dat zou betekenen dat Bosman de Tweede Kamer haalt. En hij na Koppejan de tweede Zeeuw in Den Haag is.

Lees ook:Klink uit de Tweede Kamer: Wat doet Ad Koppejan?
Lees ook:Ad Koppejan niet loslippig na CDA beraad
Lees ook:Tweede Kamerlid Ad Koppejan nog steeds negatief over gedoogsteun PVV!
Lees ook:Nederland Bekent Kleur: “Schokkende winst voor extreemrechtse PVV”
Lees ook:Géén plaats voor Ad Koppejan op CDA-lijst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>