Fruitteler André Alkema knalt weer met z’n kanon

anti-hagelkanon

SINT-MAARTENSDIJK – Fruitteler André Alkema uit Sint-Maartensdijk heeft zin om weer eens flink te knallen. Met zijn anti-hagelkanon welteverstaan. En van de rechter in Middelburg krijgt hij de zegen.

Alkema heeft een kort geding aangespannen tegen de gemeente, omdat die helemaal geen zin heeft om hem een knalvergunning te geven. De gemeente is in de fout gegaan, volgens de rechter, door een vergunning te weigeren op basis van de APV. Maar de Raad van State heeft in vergelijkbare situaties besloten dat het anti-hagelkanon onder het soepele activiteitenbesluit valt. Dus de gemeentebestuurders hadden helemaal het recht niet om de door Alkema felbegeerde vergunning te weigeren. De rechter vindt dat de gemeente haast niet anders kan dan de fruitteler alsnog een vergunning te geven.

Lees ook:Buurtpreventie Sint-Maartensdijk!
Lees ook:Buurtpreventie Sint-Maartensdijk!
Lees ook:Criminele pinner in Opsporing Verzocht: 9 tips
Lees ook:Kapelle en Tholen vragen 2e Kamerleden duidelijkheid over regelgeving anti-hagelkanonnen!
Lees ook:Man in cel na negeren huisverbod!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Fruitteler André Alkema knalt weer met z’n kanon

  1. Martin

    Jammer dat deze rechter alsnog een vergunning heeft verstrekt aan Dhr. Alkema.

    Ook jammer voor de omwonenden, die nu weer geconfronteerd gaan worden met harde knallen.

    Als inwoner van Sint Maartensdijk heb ik (gelukkig) minder last van dit kanon, maar ik weet van kennissen uit de buurt dat het voor flink wat geluidsoverlast kan zorgen.

    Volgens mij zijn er in Nederland regels en wetten mbt. maximale geluidsnormen en daar moeten wij ons aan houden. Dit kanon produceert een lawaai, wat deze grens flink overschrijdt. Dat is een feit, naast het feit dat werking van zo een kanon nog steeds niet bewezen is.

    Vraag me dan ook af waarom de rechter alsnog een vergunning verstrekt en in zijn beslissing bovenstaande niet heeft (vermoed ik) meegenomen.

    In een hoger beroep zaak zou dit argument best wel eens goed van pas kunnen komen, zodat de omwonenden eindelijk verlost zijn van dit kanon.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>