Goese wethouder De Bat is bang voor Wilders

Wilders

GOES – De Goese wethouder Jo-Annes de Bat (CDA) is bang dat samenwerking met de PVV van Geert Wilders zijn partij grote schade toebrengt.

Daarom is hij één van de ondertekenaars van de open brief die vandaag (zaterdag) in het NRC-handelsblad is gepubliceerd. In de brief wordt de CDA-fractie opgeroepen de onderhandelingen te staken met de blondgelokte Wilders, over de vorming van een nieuw kabinet. De Bat is trouwens de enige bekende CDA Zeeuw die zijn krabbel onder de brief heeft gezet. Hij vreest een splijting binnen het CDA.

Lees ook:Geert Wilders trekt stekker uit Catshuis-onderhandelingen!
Lees ook:FNV Bondgenoten: Zeeland Seaports moet betalen!
Lees ook:Ad Koppejan niet meer koppig: Groen licht voor regeerakkoord
Lees ook:Wilders komt Zeeuwen lastig vallen!
Lees ook:Geert Wilders op de bank bij Eva Jinek!

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Goese wethouder De Bat is bang voor Wilders

  1. Mat

    Samenwerking met de PVV of niet, de schade is allang ontstaan binnen het CDA, zij hadden dit kunnen voorkomen door voor de verkiezingen duidelijker afstand te nemen van de standpunten van de PVV en samenwerking uit te sluiten. Het is nu toch wel duidelijk dat zo’n rechts kabinet met een al reeds gespleten CDA niet gaat lukken, het is alleen nog de vraag wie als eerste uit deze onderhandelingen stapt, Verhagen hoopt nog op Wilders of Rutte omdat zo dan de schade voor het CDA beperkt blijft .

      /   Reply  / 
    1. A.P.M. van den Goorbergh

      Aan een bange wethouder heb je niets, die kan beter geen lid zijn van het CDA en zeker geen wethouder zijn van Goes, maar kan beter zijn biezen pakken en zijn lidmaatschap opzeggen van het CDA en samen met Dries van Agt lid worden van de Dela. Vergeet niet dat het CDA gehalveerd is in hoeveelheid zetels, ze moeten dan ook vooral zo blijven doorgaan alsof ze gewonnen hebben en de PVV de grote verliezer is geworden. Een bescheiden opstelling is dan ook niet meer dan normaal wil je niet nogmaals gehalveerd worden in je hoeveelheid behaalde zetels. Mocht het CDA of VVD zich terugtrekken, bedenk dan wel dat bij de volgende verkiezingen de PVV de grootste partij zal worden. Ik hoop van harte dat ze dan 76 zetels zullen behalen, dan kunnen ze hun gang gaan zonder op of aanmerkingen van wie ook.

        /   Reply  / 
      1. Mat

        Met andere woorden A.P.M van den Goorbergh verlangt naar een dictatuur, hoe ziek in je geest kun je zijn?

          /   Reply  / 
        1. A.P.M. van den Goorbergh

          Beste Mat,
          Ik begrijp je bezorgdheid over mijn verlangen, maar ziek in mijn geest ben ik beslist niet, en een dictatuur wil niemand. Wat ik wel wil is een rechtvaardig en veilig Nederland. Ik zou het liefst zien dat Nederland wordt als Zeeland als je begrijpt wat ik hiermee wil aangeven. Ik kom er vaak en voel mij er prettig. Prettiger dan in de Provincie Zuid Holland en dan met name in Rotterdam waar meer dan 50 % van allochtone afkomst is. Waar zou dat toch aan liggen he? Nou ik weet het wel hoor, en jij weet het ook. Het CDA moet dan ook vooral zo verder gaan met een bange wethouder zoals: Jo-Annes de Bat dan bereik je het meest voor de stad Goes en het CDA. Onderstaande artikel trof ik van ochtend aan in mijn mailbox. Misschien dat het nu beter tot je zal doordringen dat het anders moet.

          Dieptepunt voor CDA in peiling: laagste score ooit
          zondag 29 augustus 2010 11:06
          Het rumoer in het CDA over de onderhandelingen met de VVD over een minderheidskabinet met gedoogsteun van de PVV, zorgt voor een dieptepunt in de peilingen. Als er nu verkiezingen zouden zijn krijgt de partij van Maxime Verhagen nog maar 15 zetels, de laagste score ooit.
          Vakantie
          PVV-leider Geert Wilders is het rumoer in het CDA zat.

          Hij adviseerde CDA-voorzitter Henk Bleker eens vakantie op te nemen en zei gisteren dat CDA-prominenten eens moeten ophouden de 1,5 miljoen PVV kiezers te demoniseren.
          Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond, die sinds 1976 peilingen houdt. Het is de laagste score die hij ooit voor het CDA heeft gemeten.
          Ook de PvdA verliest flink in de peilingen, de partij van Job Cohen haalt zes zetels minder dan tijdens de verkiezingen en komt op 24 zetels. De PVV wint zeven zetels en zou met 31 zetels de grootste partij worden.
          Kabinet
          Een krappe meerderheid van 54 procent van de kiezers gelooft dat de onderhandelingen voor een minderheidskabinet zullen slagen.
          Drie weken geleden was dat 80 procent. Ook het aantal CDA-kiezers dat hoopt dat deze formatiepoging slaagt, is gedaald: van 79 procent drie weken geleden naar 60 procent nu. De onderhandelaars van de drie partijen gaan maandag hun vierde week van besprekingen in.
          De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder tenminste 2.500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld.
          Brieven
          De afgelopen week hebben één voor één oud-bestuurders van het CDA hun vertrouwen in de onderhandelingen opgezegd. Oud-premier Ruud Lubbers riep fractieleider Maxime Verhagen (CDA) op de gesprekken met de PVV van Geert Wilders te staken. Lubbers heeft vorige maand als informateur het initiatief genomen tot de onderhandelingen, maar ziet er plots geen heil meer in.
          Gisteren schreef oud-minister Cees Veerman een brief waarin hij Verhagen ook opriep de onderhandelingen te staken.

            /   Reply  / 
          1. Mat

            Ja hoe jij Nederland het liefste ziet interesseert mij eigenlijk niet zo omdat iedere Nederlander hiervan wel een ander beeld heeft….maar het staat je vrij om te verhuizen naar Zeeland, of anders Limburg, daar hebben ze de minste moslims maar de meeste PVV – stemmers, dan kun jij je daar thuis voelen. Wat iedereen wilt is een rechtvaardig en veilig Nederland, de PVV doet net of zij de enige zijn die hier voor staan. Het CDA heeft de (zoveelste) fout begaan om deze onderhandelingen aan te gaan en dat kost ze stemmen. Hoe de rest van de PVV – medewerkers hier tegenaan kijkt mogen wij niet weten, immers de PVV is dan wel democratisch gekozen maar geen democratische partij. Mocht de PVV de grootste partij worden, dan nog zullen ze niet gaan regeren om het simpele feit dat er niemand anders samen wilt werken met deze partij en 76 zetels zullen ze nooit gaan halen. Met andere woorden de PVV zal nooit veel van zijn ideeën bereiken omdat ze zichzelf als buitenstaander zal blijven gedragen. Als jij van harte hoopt dat ze bij volgende verkiezingen 76 zetels zullen behalen zodat ze dan kunnen ze hun gang gaan zonder op of aanmerkingen van wie ook, dan pleit jij voor een dictatuur.

              /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>