Vaarwel asbak! (3): De gewenning

VLISSINGEN – Ik heb mijn eerste dag stoppen met roken overleefd. Vraag niet hoe, maar ik heb geen enkele sigaret aangeraakt.

Wat mij vooral de hele dag opviel was de gewenning. Ik zat bijvoorbeeld achter mijn toetsenbord met koffie naast mij. Dan ging mijn hand naar rechts op zoek naar de sigaretten. Maar die zijn er niet meer. Ik pak vaker een flesje water op momenten dat ik voorheen een sigaret opstak. In de loop van de dag groeide de drang weliswaar naar een sigaret, maar met het verstrijken van de uren groeide ook de blijdschap dat ik al zoveel uren niet meer had gerookt. Inmiddels zit mijn eerste dag erop. Het valt mij ook op dat ik de twee nachten na mijn laatste sigaret steeds in de nacht even klaar wakker was. Niet lang, maar normaal heb ik dat niet. Ook had ik het gisteren een paar keer flink koud. Dus vannacht heb ik de verwarming ietsje hoger laten staan.

Lees ook:Vaarwel asbak: Na bijna 8 maanden nog géén sigaret!
Lees ook:UPDATE! Al 5 maanden niet gerookt!
Lees ook:Vaarwel asbak! (2): Het voelt onwennig!
Lees ook:Vaarwel asbak! (Update) En dat is 2…maanden!
Lees ook:Vaarwel asbak! 11: Dipmomentje!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>